La Alexandria, “Târgul de primăvară”, onorat de prezenţa producătorilor din şase judeţe

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Teleorman, în parteneriat cu Primăria Alexandria, a organizat cea de-a şaptea ediţie a “Târgului de primăvară”, locul de desfăşurare fiind platoul din vecinătatea Prefecturii şi cea a Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Teleorman. Târgul-expoziţie inaugurat ieri se derulează în perioada 14-18 mai, încă de la deschiderea sa expozanţii bucurându-se de prezenţa a numeroşi teleormăneni.
La târg sunt prezenţi producători şi comercianţi de flori de sezon de grădină şi apartament, într-o gamă coloristică extrem de variată şi de plante decorative, producători de miere şi derivate apicole, de produse tradiţionale din carne şi lapte, renumiţi crescători de păsări domestice şi exotice. Producătorii şi comercianţii care expun la Alexandria, mulţi dintre aceştia fiind prezenţi şi la ediţiile din anii trecuţi, sunt din judeţele Teleorman, Argeş, Dolj, Dâmboviţa. Olt şi Vâlcea, dar şi din Bucureşti.
La ediţia din acest an, la Alexandria sunt prezenţi şi investitori din Grecia, panourile fotovoltaice expuse de ei bucurându-se de interesul vizitatorilor.
După cum ne-a precizat directorul departamentului Târguri şi expoziţii, din cadrul Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Teleorman, Stan Pantilie, organizarea celei de-a şaptea ediţii a expoziţie-târg de la Alexandria este urmarea firească a interesului sporit pe care producătorii de flori, de plante decorative, de material dendricol, dar şi producătorii de alimente tradiţionale din carne şi lapte îl manifestă, a dorinţei lor de a pune la dispoziţia teleormănenilor astfel de produse. Preţurile practicate de către producătorii direcţi, dar şi de către comercianţi sunt accesibile cumpărătorilor, “de criză”, cum se spune, apreciere confirmată de faptul că foarte mulţi dintre cei ce vizitează expoziţia-târg nu pleacă acasă cu sacoşa goală. O vizită cât de scurtă în “raiul florilor de primăvară”, dar şi o mică degustare a produselor tradiţionale expuse la Alexandria sunt benefice tuturor iubitorilor de natură, iubitorilor de frumos, celor ce au ales calea alimentaţiei echilibrate, din meniul lor zilnic nelipsind mierea, polenul, produsele din cereale ecologice, din carne şi lapte procesate după reţete tradiţionale.

George ZAVERA