La Alexandria, cei mai harnici antreprenori din Teleorman, premiați pentru succesele obținute anul trecut!

În organizarea Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Teleorman, joi, 26 octombrie a.c., la Alexandria, în cadrul competiţiei anuale “ Topul firmelor”, comunitatea de afaceri teleormăneană şi-a desemnat și premiat antrepenorii cu cele mai bune rezultate obținute în anul 2016. La festivitatea de lansare a Catalogului competiţiei şi de premiere a câştigătorilor au participat cei mai activi şi merituoşi reprezentanţi ai mediului de afaceri din judeţ, cei ce s-au înscris, prin rezultatele obţinute de firmele pe care le conduc, în segmentul performant al economiei judeţului, cu importante contribuţii la dezvoltarea economico-socială a Teleormanului. Între invitaţi s-au aflat preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Dănuț Cristescu, prefectul de Teleorman, Florinel Dumitrescu, viceprimarii municipiului Alexandria, Gică Anghel și Ioan Augustin, directori ai instituţiilor judeţene şi jurnalişti din presa locală.

Pe baza unei metodologii complexe, perfecţionată cu propunerile şi sugestiile venite din partea reprezentanţilor comunităţii de afaceri, după cum a precizat preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Teleorman, inginer Marin Niculcea, clasamentul companiilor în cadrul cea de-a XXIV-a ediţii a Topului firmelor a fost întocmit ţinând seama de indicatorii economico-financiari din bilanţurile pe anul 2016, pe care agenţii economici le-au depus la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Teleorman. Nivelul de performanţă a fost determinat prin prelucrarea electronică a datelor printr-un program complex elaborat de către Camera de Comerţ şi Industrie a României.

Gruparea firmelor s-a realizat ţinând seama de domeniul de activitate, mărimea firmei, iar indicatorii luaţi în calcul, cu ponderi diferite, se referă la cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficienţa utilizării capitalului angajat.

În urma prelucrării unui număr total de 5.716 de bilanţuri contabile, “calculatorul” a stabilit că îndeplinesc criteriile de admitere în Top 2016 un număr de 942 de firme teleormănene, din acestea fiind evidenţiate în Clasamentul final, constituit pe domenii de activitate şi grupe de mărime, 672 firme. Ca şi în anii trecuţi, pe primele locuri în Topul firmelor privind activitatea din anul 2016 s-au situat unităţile economice binecunoscute în judeţ dar şi la nivel naţional, între acestea aflându-se Koyo România SA, Tel Drum SA, Electrotel SA, Eurosiloz SA, Agrinatura SRL, Recond Com Impex SRL, Agrointer SRL, Proinvest SRL, Agroparti SA, Boboc & Co SRL, Eurocar Service Teleorman SRL, A.T. Grup prod Impex SRL, Comalat SA, Edma SRL şi altele. Firmelor clasate pe primele locuri în clasamentele pe fiecare domeniu de activitate le-au fost atribuite diplome. Companiilor aflate pe locurile 1-3 în ultimii trei ani le-au fost atribuite Distincții de excelență, iar cele clasate pe locurile 1-3 în ultimii cinci ani Trofee de excelență.

În Topul Exportatorilor conduce detașat SC Koyo România SA, Electrotel SA, Imperial SA și Bio Fuel Energy SRL.

Şi la această ediţie, cu sprijinul Agenţiei judeţene pentru Protecţia Mediului, în baza a 20 de criterii, a fost realizat un Top al firmelor privind preocuparea pentru protejarea mediului în judeţul Teleorman, top ce numără 33 de firme. De asemenea, pe baza datelor preluate de la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci, a fost realizat Topul Creativităţii, în care s-au înscris, prin rezultatele obţinute, șase firme teleormănene.

A fost o festivitate de bilanț și de premiere a câștigătorilor extrem de reuşită, aşa cum s-a întâmplat dealtfel şi la ediţiile anterioare, atmosfera “de lucru” fiind întregită de o petrecere pe cinste, semn că membrii comunităţii de afaceri din Teleorman ştiu să se bucure de rezultatele muncii lor. Felicitări!

George ZAVERA