Judecători şi procurori noi în Teleorman

Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat luni, 4 februarie a.c., decretele de numire în funcţia de judecător sau procuror a absolvenţilor Institutului Naţional al Magistraturii care au promovat examenul de capacitate organizat în perioada 3 august – 13 decembrie 2012.
Au fost numiţi în funcţia de judecător Cosmin-Radu Mitroi la Judecătoria Roşiori de Vede; Vasile Bozeşan şi Ionuţ-Marius Mihalaşcu la Judecătoria Alexandria.
În funcţia de procuror au fost numiţi Florina Grecu, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Roşiori de Vede şi Florin-Claudiu Oancea la Parchetul de pe lângă Judecătoria Turnu Măgurele.
Aceste numiri reprezintă un succes pentru tinerii magistraţi în condiţiile în care exigenţele pentru accederea în această breaslă de elită sunt extrem de dure.
Ca dovadă, la ultimul examen de intrare în magistratură s-au prezentat 694 de candidaţi, iar dintre aceştia numai 4 au reuşit să obţină nota minimă de promovare, adică 8. În aceste condiţii, cele mai multe dintre judeţele ţării au rămas fără nici un candidat admis.

C.O.