Joi, preşedintele şi premierul au zburat spre Bruxelles – Băsescu cu statul, Ponta cu privatul

După ce s-a făcut mare caz de avionul prezidenţial, care nu era de fapt decât un avion al Tarom, utilizat în regim de charter de Administraţia Prezidenţială, preşedintele Traian Băsescu s-a deplasat joi la Bruxelles cu o cursă Tarom de linie, ca orice cetăţean.
Victor Ponta a pierdut cursa, pentru că a trebuit să-i liniştească pe preşedinţii de consilii judeţene, nemulţumiţi că vor fi obligaţi să renunţe la proiectele lor, pentru a plăti arieratele. Este vorba de banii datoraţi firmelor care executaseră lucrări în perioada când la guvernare era PDL. Liniştea din UNCJR era necesară pentru că în aceeaşi zi urma să aibă loc alegerea noului preşedinte al organizaţiei şi premierul voia să se asigure că totul e în ordine.
Cu ce s-a deplasat Victor Ponta la reuniunea socialiştilor europeni? După propria declaraţie cu un avion al unei companii private, cu care PSD are contract.
Se pare că premierul a fost deranjat de întrebarea ziariştilor, pentru că iniţial a răspuns ţâfnos: „pe jos”. El le-a mai spus ziariştilor că dacă reuniunea se va termina mai repede, va pleca la Londra, la meciul Steaua – Chelsea. N-a precizat însă cine va plăti diferenţa de traseu.
Până la urmă, Victor Ponta n-a mai ajuns la meci, dar nici cu el în tribună probabil că rezultatul nu era altul.
Cum o deplasare în interes de partid nu poate fi decontată de Guvern, probabil că mulţi se întreabă de unde are PSD bani, pentru că nu demult, social-democraţii erau datori vânduţi, fiind în pericol de a fi evacuaţi din sediu, pentru neplata chiriei şi a utilităţilor.
Decizia premierului de a folosi un avion privat n-a fost prea inspirată, pentru că în urmă cu numai un an, pesediştii o acuzau pe Elena Udrea că foloseşte avionul lui Nelu Iordache în deplasările prin ţară, în contul lucrărilor pe bani publici, pe care cel aflat acum după gratii le câştiga una după alta.
Nimeni nu poate împiedica opinia publică să facă o legătură între Udrea şi Ponta şi să se întrebe dacă această cursă a fost plătită cu cash sau a fost efectuată în contul unor posibile avantaje, cum ar fi un contract bănos cu Guvernul.

G.B.