Jandarmii teleormăneni au confiscat articole pirotehnice

În cursul zilei 28 decembrie 2023, jandarmii din cadrul departamentului Prevenire și Combatere Fapte Antisociale al Inspectoratului de Jandarmi Județean Teleorman au întocmit acte de sesizare pentru comercializarea de articole pirotehnice către minori conform art.37, lit. b din Legea nr. 126/1995.

Astfel, au fost surprinși 4 minori (2 vânzători și 2 cumpărători) cu vârste între 10 și 17 ani, 2 dintre aceștia comercializând ilegal articole pirotehnice.

În scopul prevenirii potențialelor riscuri pentru siguranța publică și pentru a combate fenomenul de comerț ilegal cu astfel de materiale periculoase, jandarmii au procedat la ridicarea acestor articole în vederea confiscării. Acestea, împreună cu documentele întocmite în urma constatării, vor fi predate Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Poliției Județene Teleorman, pentru desfășurarea cercetărilor suplimentare necesare.

Jandarmii teleormăneni vor continua să desfășoare acțiuni pentru prevenirea și combaterea fenomenului contravențional și infracțional specific anotimpului rece, prin monitorizarea respectării legislației referitoare la regimul materialelor pirotehnice.

În plus, ei ne fac următoarele recomandări: să nu cumpărăm articole pirotehnice de la persoane neautorizate; să nu ne expunem pericolelor ce pot apărea în urma exploziilor necontrolate ale materiilor explozive; să supraveghem copiii, ținând cont de riscurile la care se expun folosind petarde și artificii; să nu uităm că materialele pirotehnice pot avea efecte negative și asupra animalelor sau bunurilor noastre; să sesizăm orice încălcare a legii prin apel la 112 sau la cel mai apropiat echipaj de jandarmerie.

Jandarmii teleormăneni ne îndeamnă pe toți să respectăm legile și reglementările privind utilizarea și comercializarea materialelor pirotehnice, contribuind astfel la menținerea unui mediu sigur și pașnic în timpul sărbătorilor de iarnă.

Cornelia RĂDULESCU