Jandarmi teleormăneni, cu simț civic

Nu de puține ori, atunci când situația o impune, oamenii legii, fie ei jandarmi, polițiști sau orice angajat în cadrul MAI dau dovadă de simț civic și responsabilitate, intervenind cu promptitudine chiar și atunci când nu se află în timpul programului. Într-o astfel de situație s-a aflat plutonierul major Pârvu Cristian, din cadrul Detaşamentului 2 al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Teleorman. Aflat în ziua liberă, miercuri, 17 februarie 2016, în timp ce trecea pe centrul pietonal al municipiului reședință de județ, în zona magazinului chinezesc a văzut agitație mare. Larma era făcută de angajații magazinului chinezesc care încercau să prindă o persoană de sex feminin ce sustrăsese câteva lucruri din incinta magazinului.

Sistemele de alarmă ale magazinului s-au declanșat atunci când femeia, în vârstă de 50 de ani, a ieșit din magazin. Angajații magazinului au strigat după hoață să rămână pe loc, dar aceasta a rupt-o la fugă.

După cum spuneam, aflat în preajmă și văzând situația, plutonierul major Pârvu Cristian a alergat după femeie, a prins-o și a imobilizat-o, așteptând intervenția echipajului din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil.

În cele din urmă femeia a recunoscut că a sustras din magazin două inele. Jandarmii au întocmit actele de sesizare cu privire la fapta comisă, urmând a fi predate Parchetului de pe lângă Judecătoria Alexandria, în vederea continuării cercetărilor.

Cu o zi înainte, la sediul Tribunalului Teleorman s-a prezentat o persoană de sex feminin, care s-a adresat jandarmilor din cadrul I.J.J. Teleorman aflaţi în executarea serviciului de pază şi protecţie instituţională. Aceasta le-a spus oamenilor legii că în incinta Tribunalului a găsit o sumă de bani. Banii au fost predați jandarmilor, în baza unui proces-verbal încheiat la fața locului.

În urma cercetărilor efectuate de oamenii legii a fost depistat și proprietarul de drept al banilor. Ulterior s-a stabilit că suma respectivă aparţinea unui lucrător din cadrul Tribunalului Teleorman, care şi-a exprimat recunoştinţa faţă de acţiunea jandarmilor și față de femeia care găsit banii. Bărbatul a trimis o scrisoare de mulţumire adresată Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Teleorman, în care sunt menţionate operativitatea şi profesionalismul de care jandarmii au dat dovadă.

M. MEILĂ