ITM Teleorman: Campanii naționale desfășurate în 2017

În cadrul Campaniei Naționale privind identificarea și combaterea muncii nedeclarate și respectarea prevederilor legale privind timpul de muncă „O zi pe săptămână” în domeniul activitate cod CAEN 4520 (întreținere și reparații auto, spălătorii auto etc), dispusă de Inspecția Muncii, au fost verificate 29 unități. S-au aplicat 6 sancțiuni contravenționale, fiind constatate 19 deficiențe, dispunându-se 19 măsuri. Au fost depistate 2 persoane fără forme legale, iar valoarea amenzilor aplicate a fost de 20.000 lei.

În Campania Națională privind identificarea și combaterea muncii nedeclarate și respectarea prevederilor legale privind timpul de muncă în domeniul de activitate construcții, dispusă de Inspecția Muncii, au fost verificate 21 unități, fiind aplicate 5 sancțiuni contravenționale. Au fost depistate 3 persoane prestând muncă fără forme legale, s-au constatat 25 deficiențe și s-au dispus 25 măsuri. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 30.000 lei.

În Campania Națională privind identificarea și combaterea muncii nedeclarate în domeniul de activitate depozite materiale de construcții, au fost verificate 15 unități, fiind depistate 6 persoane care prestau muncă fără forme legale. S-au constatat 12 deficiențe și s-au dispus 12 măsuri. A fost depistată comiterea unei infracțiuni pentru primirea la muncă a mai mult de 5 persoane.

În Campania Națională privind identificarea și combaterea muncii nedeclarate în domeniul de activitate protecție și gardă, s-au verificat 16 unități, iar 7 unități au fost controlate pe timpul nopții. S-au constatat 34 deficiențe, s-au dispus 34 măsuri, aplicându-se 8 sancțiuni contravenționale.

În Campania Națională privind identificarea și combaterea muncii nedeclarate și respectarea prevederilor legale privind timpul de muncă în domeniul servicii spălătorie auto au fost verificate 19 unități, 5 unități fiind controlate sâmbăta. S-au constatat 23 deficiențe, pentru care au fost dispuse 23 măsuri. Au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale, iar valoarea amenzilor aplicate a fost de 35.000 lei.

Cornelia RĂDULESCU