ISU Teleorman a inaugurat punctul de lucru de la Drăgănești Vlașca * ”Cel mai modern sediu de subunitate de pompieri din județ”

Al doilea punct de lucru din mediul rural al ISU ”A.D. Ghica” Teleorman a fost inaugurat ieri, 6 octombrie 2017, la Drăgănești Vlașca. La evenimentul care a început în jurul orelor 11:00 au participat oficialități, printre care: deputatul Violeta Răduț, subprefectul județului Teleorman, Nelu Ionel Oprea, președintele CJ Teleorman, Ionuț Cristescu. Alături de aceștia au mai fost prezenți șefii instituțiilor publice județene și fostul șef al ISU Teleorman, Sorinel Sandu.

În deschiderea ceremonialului militar-religios, prim adjunctul inspectorului general al IGSU, Cristian Radu a primit onorul militar, după care a fost intonat Imnul Național.

A urmat serviciul religios pentru sfințirea acestei subunități de intervenție, care a fost oficiat de un sobor de preoți, în frunte cu Preasfințitul Galaction Stângă.

Primul care a deschis șirul discursurilor a fost primarul comunei Drăgănești Vlașca, Ciuperceanu Ionuț Ciprian, care a precizat, printre altele, că ” fără doar și poate această zi în care inagurăm punctul de lucru al ISU Teleorman, aici, la Drăgănești Vlașca, îl consider ca fiind punctul de plecare al unei foarte bune colabortări pe care o avem cu conducerea acestei instituții. Este de o importanță vitală să avem în comuna noastră o echipă de profesioniști care să poată salva la timp viețile și bunurile, în timp util, în caz de nevoie și în situații neprevăzute sau de dezastre naturale. Ca edil, pun mai presus de orice interesul cetățenilor acestei comune, viața și traiul acestora preocupându-mă zi de zi. Consider că prevenția și prompta intervenție a pompierilor și a echipajului SMURD trebuie să fie prioritatea numărul unu în orice localitate și siguranța este ceea ce ne dă încredere și speranță pentru a merge mai departe”.

Înființarea acestui punct de lucru reprezintă ”un moment memorabil în istoria unității, care va rămâne mult timp de acum încolo un punct de referință în ceea ce înseamnă pentru noi eficientizarea acțiunilor de răspuns. Înființarea celui de al doilea punct de lucru al ISU Teleorman, în mediul rural, reprezintă în mod cert, un beneficiu adus populației județului Teleorman”, a spus, în discursul său, prim adjunctul inspectorului general al IGSU, col. Cristian Radu.

Un an de când Marius Stan se află la conducerea ISU ”A.D. Ghica” Teleorman

Data de 6 octombrie, ca zi de inaugurare a acestui punct de lucru al pompierilor teleormăneni, n-a fost aleasă întâmplător. Potrivit celor precizate de col. Marius Stancu , șeful ISU ”A.D. Ghica” Teleorman, ”este exact un an de când am preluat comanda acestui inspectorat județean”.

Colonelul Marius Stancu a vorbit despre importanța înființării punctului de lucru de la Drăgănești Vlașca, precizând că ”este o încununare a muncii pe care am dus-o timp de un an de zile împreună cu autoritățile locale. Este cel mai modern sediu de subunitate de pompieri din județ, datorită muncii de un an de zile… Odată cu operaționalizarea acestui punct de lucru, timpii de răspuns vor fi de câteva minute, pentru această localitate și pentru localitățile dimprejur”.

La finalul intervenției sale, Marius Stancu a oferit o diplomă de excelență unui cetățean al comunei Drăgănești Vlașca, ”un om care nu are nicio funcție publică, este un muncitor, se numește Marius și de fiecare dată când eu am venit aici, în numeroasele vizite pe care le-am făcut, Marius a lucrat întotdeauna. Vreau să-i mulțumesc pentru tot ceea ce a făcut aici”, a spus șeful ISU ”AD. Ghica” Teleorman.

În cadrul subunității de pompieri de la Drăgănești Vlașca vor lucra patru pompieri și un echipaj SMURD, format din trei persoane. Punctul de lucru dispune de o autospecială modernă, cu echipamente de descarcerare, care va furniza un prim răspuns la accidentele rutiere, dar și la incendii și alte probleme cu care se confruntă pompierii. Ca urmare, timpii de răspuns se reduc cu un procent între 50 – 95% faţă de cei actuali.

Raionul de intervenţie pentru punctul de lucru cuprinde următoarele comune: Drăgănești Vlașca cu satele aparținătoare sat Drăgăneşti Vlaşca, sat Comoara, sat Văceni; Bujoreni cu satele aparținătoare sat Bujoreni, sat Prunaru, sat Dârvasi, din raionul de intervenție al Detașamentului de Pompieri Alexandria și în sprijin în comuna Botoroaga cu satele aparținătoare sat Botoroaga, sat Călugăru, sat Tîrnava, sat Tunari, sat Valea Cireşului din raionul de intervenție al Detașamentului de Pompieri Videle.

M. MEILĂ