Inundații la Drăgănești Vlașca, în urma revărsărilor râului Câlniştea

Baza sportivă a Şcolii Gimnaziale Drăgăneşti Vlaşca, 27 de curți/grădini, 9 anexe gospodărești, aproximativ 400 m de străzi comunale și cca. 6 ha de terenuri arabile au fost inundate ca urmare a revărsării râului Câlniştea, din cauza precipitaţiilor abundente căzute în ultimele zile, potrivit unui comunicat de presă al ISU „A.D. Ghica” Teleorman.

Fiind o situaţie de urgenţă, în cursul zilei de joi, 15 ianuarie 2018 a fost convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență (CLSU). În zonă, au fost trimise şi au acţionat 8 persoane cu un buldoexcavator, un excavator, un tractor cu remorcă, o motopompă şi o vitanjă.

Pentru gestionarea acestei situaţii de urgenţă, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman a deplasat 5 motopompe, 2 autocamioane, o autospecială de intervenție, un microbuz, 3 autospeciale de primă intervenție și comandă și un număr de 37 de pompieri militari.

Prin acțiunea forțelor și mijloacelor de intervenție mobilizate la fața locului s-a evitat producerea unor pagube materiale la locuințele din apropierea râului Câlniștea.

De joi seară, nivelul apei a început să scadă, fapt pentru care forțele de intervenție au fost retrase parțial, monitorizarea evoluției hidrologice fiind asigurată în continuare de membrii CLSU și doi pompieri militari cu două motopompe.

Pentru coordonarea echipelor din localitatea Drăgănești Vlașca și luarea măsurilor care se impuneau în vederea restabilirii stării de normalitate, la fața locului au fost prezenți subprefectul Județului Teleorman și comanda Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

M. MEILĂ