Intervenții ale pompierilor teleormăneni

Incendiu, la o casă nelocuină, provocat de o persoană necunoscută

Pompierii militari roşioreni au reuşit, prin intervenţia rapidă, să stingă un incendiu declanşat în camera unei case nelocuite din satul Gărăgău, comuna Vârtoape, existând pericolul ca focul să se extindă la între imobilul. În urma cercetărilor efectuate de pompieri s-a stabilit că focul a fost pus intenţionat de o persoană necunoscută, motiv pentru care cazul a fost preluat de Poliţie pentru cercetări.

Evenimentul s-a petrecut în prima zi a acestei săptămâni, iar pentru stingerea focului au intervenit pompierii militari din cadrul Detaşamentului Roşiori de Vede care au ajuns, în scurt timp, la faţa locului, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă.

Echipajul de intervenție a stins rapid focul, fiind salvate bunuri materiale apreciate la suma de 15000 de lei.

Pagubele, reprezentând covorul din cameră și tencuiala de pe pereți, degradată din cauza fumului, au fost estimate la suma de 1000 de lei.

Autoturism răsturnat, şofer, fără răni grave

Pompierii din cadrul Detaşamentului Videle au fost solicitaţi duminică, 5 noiembrie 2017, la ora 09:46, să intervină la un accident rutier produs în localitatea Poeni. Sosiți la locul evenimentului cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, care are în dotare modulul de descarcerare, dar și cu o ambulanță SMURD, salvatorii au constatat că în urma accidentului a avut de suferit o persoană, șoferul autoturismului. Acesta era rănit ușor, fără să fie încarcerat.

După acordarea primului ajutor, persoana rănită a refuzat să fie transportat[ la spital. Pompierii au sablat carosabilul de resturile de caroserie și de uleiul scurs de la compartimentul motor.

Cazul a fost preluat de către poliție pentru cercetări.

Animale salvate de pompieri

Pompierii militari turneni şi zimniceni au fost solicitaţi zilele trecute să intervină pentru a ajuta doi cetăţeni să-şi salveze animalele.

Una dintre intervenţii a avut loc în localitatea Islaz, unde o bovină căzuse într-o groapă de cca. 3 metri adâncime, ce se afla în gospodăria proprietarului. La misiunea de salvare au participat pompierii militari cu un autocamion și patru subofițeri, dar şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al localității Islaz, cu un buldoexcavator.

Cu ajutorul unui ham special realizat din cordițe de salvare și cu buldoexcavatorul, bovina a fost readusă teafără la suprafață.

În cel de al doilea caz, din localitatea Zimnicelele, pompierii militari au intervenit cu o autospecială pentru salvarea unui cal, proprietatea lui Florian P., ce căzuse într-o groapă de cca. 2,5 metri. Cu ajutorul cordițelor de salvare și al autospecialei, pompierii au reușit să scoată cabalina la suprafață, nevătămată.

Pompierii militari recomandă cetățenilor să manifeste atenție privind lăsarea gropilor neacoperite, acestea putând constitui un real pericol atât pentru animale, cât și pentru oameni, în special pentru copiii care aleg să se joace în apropierea lor.

M. MEILĂ