Intervenții ale pompierilor teleormăneni

Magazie de fân, în flăcări, la Călinești

Pompierii din cadrul Detașamentului Alexandria au intervenit joi, 22 februarie 2018, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o magazie de fân, în gospodăria lui Ionel V., din localitatea Călinești, ce se afla la o distanță de aproximativ 60 m față de drumul de acces, flăcările amenințând să se propage la casa de locuit din apropierea acestuia. Evenimentul a fost anunțat pe numărul unic de urgență 112, la ora 17:24, iar la fața locului s-au deplasat nouă pompieri militari cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă.

Focul a distrus aproximativ 10 tone de lucernă și podina din lemn a magaziei, pe o suprafață de aproximativ 100 mp. Valoarea bunurilor distruse a fost estimată la suma de 5000 de lei.

După aproximativ 2 ore de intervenție, pompierii au reușit să stingă focu, salvând bunuri în valoare de 30000 lei.

În urma cercetărilor efectuate la fața locului pentru stabilirea cauzei de izbucnire a incendiului s-a stabilit că cel mai probabil flăcările au fost declanșate de jarul și cenușa nestinse aruncate în apropierea depozitului de furaje.

O hală destinată creșterii păsărilor, distrusă de flăcări

Câteva ore mai târziu de la intervenția din localitatea Călinești, pompierii militari teleormăneni au fost solicitați pe numărul unic de urgență 112, la ora 21:14, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o hală din localitatea Troianul, propietatea lui Romulus I., destinată creșterii păsărilor, aceasta nefiind încă dată în folosință.

La fața locului s-au deplasat rapid 11 pompieri militari, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, o ambulanță SMURD și o autospecială de primă intervenție și comandă. La locul evenimentului, salvatorii au constatat că focul cuprinsese întreaga construcție, respectiv acoperișul și pereții halei, realizați din panouri sandwich, pe o suprafață de cca. 240 mp, precum și interiorul acesteia unde se aflau instalațiile de hrănire a păsărilor și o cantitate semnificativă de paie.

Incendiul a fost stins după aproximativ o oră, în limitele găsite, fără ca focul să se propage la bunurile din vecinătate. Valoarea pagubelor materiale a fost apreciată la suma de 100 000 de lei. Din primele cercetări efectuate la fața locului pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit faptul că evenimentul s-a produs din vina unui scurtcircuit electric. La această intervenție nu s-au înregistrat victime.

M. MEILĂ