Intervenții ale pompierilor teleormăneni

Bătrână scoasă din locuință, după deblocarea ușii apartamentului

O bătrână în vârstă de 86 de ani, din Alexandria, căzută în baie, a fost scoasă din apartament de pompierii din cadrul Detașamentului Alexandria, solicitați la fața locului. Inițial, salvatorii au acționat pentru deblocarea ușii apartamentului aflat într-un bloc de locuințe de pe strada Cuza Vodă, din municipiul reședință de județ.

Solicitarea la numărul unic de urgență a fost făcută de membrii familiei bătrânei, îngrijorați că femeia nu a răspuns la telefon după mai multe încercări.

Potrivit unui comunicat de presă al ISU ”A.D. Ghica” Teleorman, după ce au deblocat ușa apartamentului, pompierii au găsit-o pe bătrână, căzută în baie, aflată în imposibilitatea de a se deplasa, din cauza diferitelor probleme medicale.

Pacienta a fost preluată imediat de asistenții medicali de pe ambulanța SAJ Teleorman, ajunsă la locul incidentului. După ce a primit primul ajutor, femeia a fost transportată la spital pentru investigații medicale amănunțite.

Evenimentul s-a petrecut duminică, 18 februarie 2018.

Un bărbat s-a ales cu arsuri la nivelul membrelor și feței, în focul care i-a cuprins locuința

Un bărbat din localitatea Orbeasca de Sus, Gheorghe E. s-a ales cu arsuri de gradul I la nivelul membrelor și feței, în urma unui incendiu izbucnit la locuința lui. Evenimentul s-a petrecut vineri, 17 februarie 2017 și a fost anunțat pe numărul unic de urgență 112, de către un consătean, la ora 22:02.

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Alexandria s-au deplasat rapid la fața locului cu o autospecială de lucru cu apă și spumă. Aici, salvatorii au constatat că focul se manifesta în interiorul unei camere, cu posibilitatea extinderii la întreaga locuință.

După ce a fost preluată de paramedicii SMURD, victima a primit primele îngrijiri și a fost transportată la spital, pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Pompierii au stins incendiul în limitele găsite, reușind să salveze bunuri materiale, apreciate la peste 30000 de lei.

Pagubele materiale n-au fost foarte mari, focul distrugând un covor, o noptieră, o masă, un pat și un aparat de radio, a căror valoare a fost estimată la suma de 2000 de lei.

Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu a reieșit că focul a izbucnit din cauza unei lumânări aprinse, lăsată nesupravegheată.

M. MEILĂ