Intervenții ale autorităților, pentru salvarea a zeci de persoane

Pacienți preluați de pompieri, persoane înzăpezite, deblocate de salvatori

Și noaptea de marți spre miercuri a fost una albă pentru salvatorii teleormăneni, fie ei pompieri sau personalul de pe ambulanțele teleormănene. Zeci de persoane, pacienți cu diverse afecțiuni și oameni blocați pe șosele în microbuze sau autoturisme înzăpezite, au avut nevoie de intervenția salvatorilor teleormăneni.

Astfel, marți, la ora 23.00, un pacient din localitatea Răsmirești, care necesita dializă, a fost preluat cu ajutorul șenilatei de la Drumuri Naționale și predat, o oră mai târziu, ambulanței de la dializă și transportat la spital în condiții de siguranță. La interventie a participat prefectul, președintele Consiliului Judetean, inspectorul șef ISU și inspectorul șef IPJ, aceștia aflându-se în teren și pentru monitorizarea situației privind intervenția drumarilor pentru deszăpezirea drumurilor.

Zece minute mai târziu de la solicitarea anterioară, la ora 23:10, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, s-a solicitat intervenția autorităților pentru scoaterea a 2 persoane rămase înzăpezite cu autoturismul pe DJ 543, între localitățile Izbiceni și Prundu. Pentru scoaterea acestora au intervenit pompierii militari din cadrul Detașamentului Turnu Măgurele, cu un autocamion și 2 subofițeri.

Un alt apel pe numărul unic de urgență a fost înregistrat la ora 02:08, prin care s-a anunțat că o persoană a rămas blocată cu autoturismul pe DJ 601, la aproximativ 7 km de Videle. Pentru scoaterea acesteia au intervenit administratorii acelui drum județean, cu un buldoexcavator și pompierii militari din cadrul Detașamentului Videle cu o autospecială de primă intervenție și comandă. La ora 03.00, persoana a fost preluată și dusă la Postul de Poliție din oraș.

De intervenția autorităților au avut nevoie și opt persoane aflate în două microbuze rămase înzăpezite pe DJ 506, între localitățile Cervenia și Conțești. Apelul a fost făcut la ora 02:32, iar la ora 04:20 ,CLSU Conțești a informat că persoanele au ajuns în localitate, acestea fiind deblocate cu ajutorul unui utilaj.

Câteva minute mai târziu, la ora 02:35, alte două persoane aflate într-un autoturism, rămase înzăpezite pe DJ 503, între localitățile Botoroaga și Moșteni, au apelat la salvatori pentru a fi deblocați. Autoturismul a fost scos de către membrii CLSU Moșteni cu utilajele de la nivelul localității.

Și între localitățile Gratia și Corbii Mari, la aproximativ 3 km de Gratia, a avut loc o intervenție, în jurul orelor 03:50, când o autoutilitară ce transporta 5000 de pui a rămas blocată în nămeți. În zonă s-a trimis un utilaj de deszăpezire care a scos autoutilitara în aproximativ o oră.

La ora 04:05, pompierii militari din cadrul Detașamentului Zimnicea au intervenit pentru scoaterea unui autoturism cu 5 persoane, rămas blocat între localitățile Piatra și Voievoda, iar 20 de minute mai târziu, la ora 04.25, pompierii militari roșioreni au fost solicitați într-o situație asemănătoare, pentru deblocarea unui autocar cu 5 persoane (4 adulți și 1 copil), de pe raza municipiului Roșiorii de Vede. La ora 05.15, misiunea de la Roșiorii de Vede a fost încheiată fără a fi întâmpinate alte probleme.

Blocate în zăpadă, între localitățile Videle și Rădulești, au rămas și 5 persoane aflate în 2 autoturisme. Solicitarea a fost făcută la ora 05:30, iar la ora 05.45, membrii CLSU Rădulești informau că cele două autoturisme au fost deblocate.

În cursul dimineții de ieri, 28 februarie 2018, s-a intervenit cu un echipaj SAJ și cu o autoșenilată cu 3 subofițeri din cadrul ISU Teleorman, pentru preluarea unei gravide și a unui pacient cu fractură de membru superior, ambii din localitatea Copăceanca.

Autoritățile rămân în continuare în alertă, pregătite să intervină pentru protejarea și salvarea vieții și bunurilor materiale ale cetățenilor, cu atât mai mult cu cât ANM a emis Cod Portocaliu de Ger valabil până astăzi, 1 martie, la ora 10:00, când temperaturile maxime vor fi frecvent între -12 și -8 grade, iar cele minime, accentuate de rafalele de vânt, între -22 și -12 grade.

M. MEILĂ