Intervenții ale ambulanțelor teleormănene, în weekend. Patru peroane găsite decedate, o moarte suspectă și un bărbat găsit în stare de hipotermie

Peste 400 de apeluri la 112 au fost direcționate, în week-end, către Serviciul Județean de Ambulanță Teleorman. Ca în fiecare week-end, personalul medical de pe ambulanțe a fost solicitat atât la pacienți care au avut de suferit din cauza diverselor afecțiuni, a acordat primul ajutor și victimelor accidentelor de circulație, petrecute pe raza județului, dar a ajuns și la persoane găsite decedate, pentru care nu s-a mai putut face nimic.

Patru teleormăneni cu vârste între 16-80 de ani, trei bărbați și o femeie, au fost găsiți decedați. Tânărul de 16 ani, din localitatea Udeni, și-a pierdut viața în urma intoxicării cu monoxid de carbon, din cauza unui instant de baie.

În cazul femeii găsite decedate, în vârstă de 42 de ani, din localitatea Talpa Ogrăzile, a fost deschis un dosar de moarte suspectă.

Referitor la victimele accidentelor rutiere, opt persoane au fost rănite în urma acestor evenimente. Accidentele de rutiere s-au petrecut în localitățile: Poroschia(1 victimă),

Drăgănești Vlașca (1 victimă într-un accident și 3 victime în altul) și Furculești (3 victime).

Temperaturile scăzute înregistrate în ultimele zile în județul nostru au făcut prima victimă, la care a ajuns o ambulanță din cadrul SAJ Teleorman. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 50 de ani, găsit căzut în stradă, în stare de ebrietate, hipotermic.

Și în acest week-end, ambulanța a fost solicitată să acorde primul ajutor unei persoane care a încercat să-și ia viața.

Cele 432 de solicitări la SAJ teleorman au fost făcute în următoarele situații: transfer interclinic+externări+CT-137; dureri abdominale sau de spate-60; cefalee -52; tuse, probleme respiratorii minore-36; dureri toracice-18; AVC-14; sângerare-12; persoane inconștiente -11; accidente diverse-11; copii bolnavi-11; febră-11; psihiatrie-10; intoxicații-8; obstetrică-ginecologie-8; victime din accidente rutiere-8; leșin (sincopă)-6; conflicte și agresiuni fizice-4; convulsii-4; căzuți în stradă-2; diabet zaharat-2; boli nediagnosticate-2; alergii-2; afecțiuni ale urechii-1; tentativă de suicid-1; afecțiuni ale ochiului-1.

M. MEILĂ