Întâlnirea de luni, cu primarul Alexandriei

Ieri în cadrul săli de şedinţe a primăriei Alexandria, primarul Victor Drăguşin s-a întâlnit cu reprezentanţii mass-media locală. Evenimentul s-a bucurat cea de a doua ediţie, după ce primarul Drăguşin a hotărât în urmă cu două săptămâni, ca în fiecare zi de luni a săptămâni, acesta să se afle în faţa mass-media locală pentru dezbaterea diferitelor teme de actualitate.
Prima problemă ridicată de primarul Victor Drăguşin în conferinţa de presă de ieri, a fost regulamentul emis în atenţia agenţilor economici care vor să dezvolte la nivel de municipiu, activităţi economice care au ca scop de activitate, alimentaţia publică, potrivit unei hotărâri de consiliu local care reglementează desfăşurarea activităţilor de acest fel. Pentru că foarte mulţi cetăţeni s-au arătat deranjaţi de asemenea activităţi, în imediata lor apropiere, Victor Drăguşin a gândit că este oportun să promoveze un regulament comercial, care în prezent este afişat pe site-ul primăriei Alexandria. Referitor la acest aspect primarul a menţionat:
“Dacă o persoană fizică doreşte să înfiinţeze o unitate de administraţie publică, care are ca scop înfiinţarea de restaurant, braserie, patiserie, pizzerie, bar, fast-food, pub, bistro, cafe-bar, toate acestea vor trebui să obţină şi acordul vecinilor din imediata apropiere. Dacă din partea acestora va veni un acord negativ, acesta trebuie să fie bine justificat. În caz contrar, acesta nu va fi luat în seamă.” Primarul recomandă persoanelor care doresc să recurgă la o astfel de activitate să discute atent cu vecinii.
Şi asta pentru că, au fost forte multe astfel de acorduri negative, care nu au avut la bază nici un fel de motivaţie.
Un alt punct de pe ordinea de zi a edilului şef al municipiului Alexandria a făcut referire de persoanele care anul acesta împlinesc frumoasa vârstă de 50 de ani de căsătorie şi care îşi au domiciliul în Alexandria. Acestea sun invitate să contacteze primăria municipiului Alexandria în vederea înregistrării lor, prin depunerea de copii ale actelor de identitate şi ale certificatului de căsătorie, la registratură până cel târziu 20 aprilie 2013.
Astfel, pe data de 16 mai 2013, municipalitatea le va oferi acestora simbolica sumă de 300 lei, o ceremonie religioasă, fotografii şi o masă simbolică la un restaurant.
În anul 2011, la nivelul municipiului Alexandria, 38 de familii şi-au serbat nunta de aur. În 2012, numărul acestora a înregistrat o uşoară creştere, serbându-şi nunta de aur un număr de 42 familii.
Sărbătoarea Dragobetelui, care în acest an va fi marcată pe data de 22 februarie, a fost de asemenea, în atenţia primarului. La ediţia din acest an evenimentul care marchează alternativa zilei de Valentine’s Day, este intitulat sugestiv “De Dragobete trăieşte româneşte”.
Evenimentul organizat de consiliul local al tinerilor, va oferi în acest an, un spectacol cu probe şi multe surprize pentru participanţi. Probe de dans, declaraţii de dragoste, dansez pentru tine, sunt doar câteva din principalele probe, la care vor fi supuşi concurenţii.
Rămâne de văzut, de câtă imaginaţie şi dragoste vor da dovadă concurenţii.
O altă problemă care nu a suportat amânare pentru primarul Alexandriei, a fost situaţia incertă în care se află mare parte din cei 180 de proprietari ale terenuri, pe care se va construi centura ocolitoare a municipiului Alexandria, şi care au fost sau care urmează să fie despăgubiţi.
Cu această ocazie primarul Drăguşin vine cu o propunere prin care doreşte ca suprafeţele de teren prin care trece centura ocolitoare a municipiului Alexandria să fie excluse de la plata impozitului.

Mirel MANAFU