Întâlnire transnațională a reprezentanților ISJ Teleorman, în Italia * Următoarea întâlnire va avea loc la Alexandria

Reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Teleorman au participat, în perioada 23-26 octombrie 2016, la cea de-a treia întâlnire transnațională din cadrul proiectului de parteneriat strategic KA2, finanţat de Comisia Europeană prin programul ERASMUS+ 2014-2020, „OUTSIDE THE CLASSROOMS: EXTRA-CURRICULAR ACTIVITIES”. Proiectul este coordonat de Sivas Provincial Directorate of National Education (Turcia), având numărul de referință european 2017-1-TR01-KA201-046757.

Întâlnirea a avut loc în Campobasso și a fost organizată de instituția parteneră din Italia, Regione Molise, ocazie cu care reprezentanții organizației coordonatoare și ai partenerilor au participat la activitățile propuse de instituția gazdă. Prin derularea acestor activități s-a urmărit realizarea unui schimb de experiență referitor la activitățile extracurriculare, tema generală a parteneriatului.

În timpul unor vizite la patru unități de învățământ, Istituto Comprensivo Statale Leopoldo Montini din Campobasso, Istituto Professionale Agrario Di Riccia din Vinchiaturo, Scuola e Lavoro din Vasto și I.P.S.E.O.A. Alberghiero din Termoli, participanților le-au fost prezentate, de către elevi și cadre didactice, diverse proiecte pe care aceștia le-au desfășurat, care au vizat dezvoltarea personală și profesională a elevilor, precum și întărirea colaborării unităților de învățământ cu autoritățile publice locale și alți parteneri educaționali.

Următoarea întâlnire transnațională din cadrul poiectului va avea loc în perioada 26-29 noiembrie 2018, la Alexandria, la partenerul ISJ Teleorman, motiv pentru care, partenerii prezenți în Italia în perioada 23-26 octombrie 2018 au revizuit activitățile propuse prin proiect ce urmează a se desfășura la întâlnirea din Alexandria.

M. MEILĂ