Inspectoratul Județean de Jandarmi Teleorman: Moment festiv pentru curajosul jandarm care s-a luptat cu flăcările

Întregul personal al Inspectoratului Județean de Jandarmi Teleorman „General de Brigadă Ion Bunoaica” a fost prezent miercuri, 11 octombrie 2017, la sediul instituției, pentru a marca fapta de eroism și omenie a plutonierului major Niculae Vasile Ion, cel care a salvat viața unei persoane dintr-un imobil aflat în flăcări.

Deși în timpul liber, aflând că pe strada Florilor din orașul Videle a izbucnit un incendiu, jandarmul s-a deplasat la imobilul incendiat și a salvat persoana care se afla în interiorul acestuia, îndepărtând riscul unei explozii prin scoaterea din acea locuință a buteliei de aragaz și recuperând o parte din bunuri.

Radian Laurențiu Tîrlie, inspector șef al IJJ Teleorman, l-a felicitat pe plutonierul major Niculae Vasile Mihai și i-a acordat o diplomă de merit.

În timpul acestui moment festiv a fost prezentat și mesajul de felicitare al Inspectorului General al Jandarmeriei Române, colonelul Cucoș Sebastian.

Plutonierul Niculae Vasile Mihai, jandarm de 12 ani, este tatăl a două fetițe, cu care se mândrește.

Vorbind despre evenimentul al cărui erou este, acesta a spus: „Ca tată, m-am gândit tot timpul că în casă pot fi copii și am acționat din instinct”.

Nu ne rămâne decât să-l felicităm și noi și să-i mulțumim pentru faptul că a demonstrat că jandarmii sunt mereu la datorie, chiar și în timpul liber.

Cornelia RĂDULESCU