Inspectoratul Județean de Jandarmi Teleorman „General Ion Bunoaica”: Evaluarea activităților din trimestrul al III-lea al anului 2017

La sediul Inspectoratului Județean de Jandarmi Teleorman a avut loc vineri, 29 septembrie, începând cu ora 10,00, o conferință de presă.

Inspectorul șef, colonelul Radian Laurențiu Tîrlie, a adus la cunoștința opiniei publice, prin reprezentanții presei locale, activitatea desfășurată de jandarmii teleormăneni în trimestrul al III-lea al acestui an.

Jandarmeria Română este instituția specializată a statului, având statut militar, componentă a Ministerului Afacerilor Interne, care exercită atribuțiile care-i revin cu privire la apărarea ordinii și liniștii publice, a drepturilor cetățenilor, a proprietății publice și private, la prevenirea și descoperirea infracțiunilor și a altor încălcări ale legilor, precum și la protecția instituțiilor fundamentale ale statului și combaterea actelor de terorism.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Teleorman aplică măsurile care se impun și care îi revin, conform atribuțiilor pe care le are.

În trimestrul al III-lea al anului 2017, activitățile de asigurare și menținere a ordinii publice s-au organizat și desfășurat în conformitate cu prevederile legale, pe linie de ordine publică fiind executate 15 misiuni de asigurare a ordinii publice la manifestări cultural-artistice și religioase și 17 astfel de acțiuni la manifestările sportive.

Acțiunile de restabilire a ordinii publice au fost în număr de 44, iar cele de menținere a acesteia au avut loc în zona instituțiilor de învățământ (61), 349 misiuni executate în sistem integrat fiind atât în mediul uban (308), cât și în mediul rural (41).

Acțiunile executate în cooperare cu alte instituții sunt: 18 misiuni cu Poliția Transporturi Feroviare, 63 misiuni cu Poliția, 15 misiuni cu alte structuri M.A.I., 21 cu executorii judecătorești, cu organele care gestionează activitatea silvică au avut loc 6 misiuni, cu acelea care gestionează activitatea piscicolă-3 misiuni, cu Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier desfășurându-se 4 misiuni, iar cu alte instituții, 3.

Au fost aplicate 352 sancțiuni contravenționale, dintre care 103 avertismente scrise și 249 amenzi.

Activitatea de prevenire și combatere a faptelor antisociale a constat în 4 acțiuni de prevenire, la care au participat 2229 persoane, impactul acestor activități fiind unul pozitiv.

Activitatea pe linie de proceduri, mandate de aducere și baze de date a fost reprezentată de executarea a 80 de mandate de aducere, participând 95 de jandarni și neînregistrându-se abateri care să fie sancționate.

Principalele activități care se vor desfășura în perioada următoare sunt: asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică; optimizarea relațiilor de cooperare cu celelalte structuri ale M.AI., precum și cu instituții din domeniul ordinii publice, protecției consumatorilor și gestionării situațiilor de urgență; asigurarea capacității optime de acțiune pentru îndeplinirea misiunilor și dinamizarea măsurilor de ordine și siguranță publică în locurile unde se vor desfășura manifestări cultural-artistice, sportive și religioase cu un număr mare de participanți.

Cornelia RĂDULESCU