Inspectoratul de Jandarmi Județean Teleorman: Misiuni din perioada 13-19 noiembrie 2017

În perioada 13-19 noiembrie 2017, jandarmii teleormăneni au efectuat 123 misiuni pentru menținerea ordinii publice în mediul urban și rural, o misiune de asigurare a măsurilor de ordine publică pe timpul desfășurării unei manifestări sportive, 8 misiuni pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere, la solicitarea instanțelor judecătorești și parchetelor și 10 misiuni efectuate în comun cu alte instituții în baza planurilor de cooperare și a protocoalelor de colaborare.

În timpul executării misiunilor specifice, au fost aplicate 8 avertismente scrise, 11 sancțiuni contravenționale în valoare de 1700 lei, constatându-se 4 infracțiuni.

Pentru a exemplifica aceste misiuni, amintim acțiunea de combatere a braconajului piscicol pe raza localității Drăgănești-Vlașca, o patrulă de jandarmi sesizându-se din oficiu, pentru că 4 persoane comercializau pește proaspăt, fără a deține documente legale.

Un alt exemplu îl constituie cazul elevului agresat pe 15 noiembrie 2017, când un cadru didactic al Liceului Tehnologic nr.1 din Alexandria a sesizat agresiunea, la fața locului deplasându-se grupa de intervenție din cadrul Detașamentului 1 Jandarmi Mobil. Au fost interceptate și identificate 3 persoane implicate în acest eveniment, efectuându-se controlul corporal preventiv al acestora, una dintre ele având un briceag.

În timpul activităților de identificare și legitimare a persoanelor implicate la agresiune, la fața locului a sosit o echipă operativă a Poliției municipiului Alexandria, care a preluat cele 3 persoane.

Cornelia RĂDULESCU