Inspectoratul de Jandarmi Județean Teleorman: Campania „Adolescenţă fără delicvenţă”

Inspectoratul de Jandarmi Județean Teleorman desfășoară campania „Adolescență fără delicvență” în școlile din județ. Aceasta a continuat vineri, 13 octombrie 2017, la Școala Generală nr. 7 din Alexandria.

Proiectul „Adolescență fără delicvență” are ca scop limitarea delicvenței juvenile prin conștientizarea comportamentelor infracționale și contribuie la prevenirea abandonului școlar.

Prin derularea acestui proiect, adolescenții primesc informații despre răspunderea penală a minorilor și tinerilor, despre tipurile de infracțiuni și consecințele comiterii acestora.

Jandarmii teleormăneni au desfășurat activități educativ-preventive, obiectivele acestora fiind creșterea gradului de informare a elevilor cu privire la consecințele juridice ale comportamentelor antisociale, aducerea la cunoștință a modalităților de sesizare a faptelor antisociale care nu le sunt străine sau cărora le-au căzut victime. Li s-au făcut cunoscute și tipurile de comportament care îi pot transforma în victime ale unor fapte antisociale.

Numai printr-o astfel de acțiune comună, în care să fie implicați toți factorii responsabili de educarea tinerei generații (familia, școala, instituțiile sociale), tinerii pot avea o conduită normală, respectând legea.

Cornelia RĂDULESCU