Indecizie * ”Ghiocelul de aur” devine ”Alexandria Pop Fest”

A fost ”Ghiocelul de aur”, a devenit ”Primăvara în Teleorman”, iar acum își schimbă din nou numele. De această dată devine ”Alexandria Pop Fest”.

Se fac înscrieri pentru cea de-a 47-a ediţie a Festivalul de Muzică Uşoară ”Alexandria Pop Fest”, dotat cu trofeul ”Ghiocelul de aur”. Acesta se va desfăşura în perioada 24 – 26 mai. Deşi festivalul este unul cu tradiţie, fiind unul dintre cele mai vechi din ţară, premiile sunt mai mult decât modeste. Câştigătorul marelui premiu şi al trofeului ”Ghiocelul de aur” este recompensat cu 4.000 lei.

Înscrierea la concurs se poate face pe baza unei fişe tip care se găsește la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman. Pentru cei care nu sunt din Teleorman, dar doresc să se înscrie în concurs trebuie să dea un mail la adresa cjcpctteleorman@yahoo.com pentru a primi cererea.

De asemenea, pentru înscrierea în concurs, pe lângă această fișă, fiecare candidat va trimite copie după cartea de identitate şi piesele pe suport audio (mp3) sau DVD, până pe 31 martie 2016. Una dintre melodii trebuie să fie obligatoriu în limba română. Cele două melodii vor fi interpretate şi în concurs, neputând fi schimbate. Și în acest an concursul se va desfăşura live, cu acompaniament orchestral.

Preselecţia va avea loc pe data de 1 aprilie 2016, iar neparticiparea la preselecţie atrage după sine neparticiparea la concurs.

Concursul este deschis tinerilor interpreţi, cu vârsta cuprinsă între 15 şi 30 de ani.

Jurizarea va fi făcută de compozitori şi muzicieni renumiţi care vor aprecia calităţile vocal-interpretative, prezenţa scenic şi originalitatea interpretării. În cei 47 de ani de la înfiinţare, pe scena festivalului “ Ghiocelul de aur” de la Alexandria au urcat zeci de tineri care şi-au deschis astfel drumul unei cariere în muzică. Printre aceştia se numără Mihai Trăistariu sau Narcisa Suciu.

Deşi este un festival cu tradiţie în România, premiile oferite câştigătorilor sunt jenante. Câştigătorul trofeului ”Ghiocelul de aur” este recompensat cu suma de 4.000 lei, ocupantul premiul I pleacă mai ”bogat” cu 2.500 lei, cel clasat pe poziţia a II-a primeşte 2.000 lei, iar locul al III-lea primeşte 1.500 lei. Mai sunt acordate şi două premii speciale: premiul de popularitate, recompensat cu 1.000 lei și premiul ”Şerban Georgescu” – 600 lei.

C. DUMITRACHE