Încurcatele căi ale lui Zorinel Niculcea l-au adus în subordinea Elenei Vlad

Necunoscute şi încurcate sunt căile Domnului, dar ale politicianului român cu atât mai mult. Atâta vreme cât mărirea vine pe criterii preponderent politice e logic ca decăderea să aibă aceleaşi cauze care ţin de politica neaoş dâmboviţeană.
Zorinel Niculcea este unul dintre exemplele ilustrative în acest sens. Venirea liberalilor la putere l-a smuls în urmă cu câţiva ani din scaunul de contabil la Direcţia pentru Agricultură Teleorman în fotoliul de prefect al judeţului. Când s-a schimbat puterea, democrat-liberalii l-au „dat jos”, cum se spune, dar între timp îşi câştigase statutul de înalt funcţionar public şi a ajuns inspector guvernamental.
Jocul de-a hopa-mitică a continuat şi după ce USL a ajuns la putere, când liberalii l-au repus pe Zorinel în funcţia de prefect, dar se pare că ori a fost prea independent, ori a fluierat în biserică, pentru că a fost înlocuit din mers cu mâna sa dreaptă Marin Cune, care s-a dovedit însă incompatibil cu funcţia şi a fost schimbat cu Dumitraşcu.
Între timp Zorinel Niculcea se retrăsese la Secretariatul General al Guvernului, în corpul inspectorilor guvernamentali.
Joi a apărut în Monitorul Oficial, Partea I, decizia 468/2013 a Guvernului „privind transferul în interesul serviciului a domnului Zorinel Niculcea din funcţia de inspector guvernamental în cadrul Secretariatului General al Guvernului la Ministerul Tineretului şi Sportului – Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Teleorman, în funcţia publică vacantă de consilier clasa I, gradul profesional superior”.
Şi uite aşa ajunse fostul prefect subaltern al colegei sale Elena Vlad, actualul director al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Teleorman.

C.O.