Incendiu la o casă de locuit din Didești

Pompierii militari teleormăneni au fost alertați miercuri, 24 ianuarie 2018, la ora 15:53, pe numărul unic de urgență 112, despre izbucnirea unui incendiu la o casă de locuit din comuna Didești.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU ”A.D. Ghica” Teleorman, mr. Gelu Dragomir, la fața locului s-au deplasat două echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere, unul din cadrul Punctului de lucru Dobrotești și unul din cadrul Detașamentului de Pompieri Roșiorii de Vede.

Ajunși la fața locului, pompierii militari au constatat că incendiul se manifesta într-un dormitor și un hol, la mai multe obiecte de mobilier, materiale textile și tavanul din lemn pe o suprafață de cca. 12 mp, precum și la acoperișul locuinței, realizat din astereală din lemn învelită cu tablă, pe o suprafață de aproape 10 mp.

Focul a fost stins în aproximativ 50 de minute, în stadiul în care a fost găsit, fără a se propaga la bunurile din vecinătate.

Valoarea bunurilor salvate a fost apreciată la suma de 30000 de lei, iar cea a pagubelor la cca. 5000 de lei.

Incendiul s-a declanșat din cauza unor materiale textile aflate în apropierea unei sobe cu acumulare de căldură.

Din fericire, la acest eveniment nu s-au înregistrat victime, bătrâna care locuia în cele două camere fiind plecată de acasă în momentul izbucnirii incendiului.

M. MEILĂ