Incendiu, din cauza unui scurtcircuit electric, la fosta școală din localitatea Vitănești

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Alexandria au fost alertați joi, 8 ianuarie 2018, la ora 14:47, pe numărul unic de urgență 112, despre izbucnirea unui incendiu la clădirea vechii unități de învățământ din localitatea Vitănești.

Pompierii s-au deplasat rapid la fața locului, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă. La sosirea salvatorilor, focul se manifesta în interiorul unei încăperi unde erau depozitate mai multe calculatoare, aparatura laboratorului de fizică și elemente de mobilier, existând posibilitatea propagării incendiului la întreaga clădire.

Incendiul a fost localizat și lichidat în stadiul în care a fost găsit, în aproximativ o jumătate de oră, intervenția fiind îngreunată de fumul dens care s-a degajat cu repeziciune.

Valoarea bunurilor materiale salvate din flăcări a fost de peste 300000 de lei. Au ars ori au fost deteriorate patru monitoare de PC, 6 geamuri termopan, elemente de mobilier, aparatura laboratorului de fizică, instalația electrică și tabloul de siguranțe, valoarea pagubelor ridicându-se la suma de 5000 de lei.

În urma primelor cercetări efectuate la fața locului pentru stabilirea cauzei de izbucnire a incendiului s-a constatat că flăcările au fost declanșate din cauza unui scurtcircuit electric.

La această intervenție nu s-au înregistrat victime.

M. MEILĂ