Incendiu, declanșat de un minor

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Turnu Măgurele au fost solicitați, joi dimineață, la ora 09:20, să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință din Turnu Măgurele, situată pe strada 1848. Se pare că focul a fost declanșat de un minor, în vârstă de 3 ani, nepotul proprietarului, care, din joacă, a dat foc saltelei unui pat. Din fericire, micuțul a ieșit la timp din camera de locuit.

Pompierii s-au deplasat la locul evenimentului cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și au reușit să stingă flăcările în mai puțin de 15 minute.

În urma intervenției pompierilor au fost salvate bunuri de peste 60000 de lei. Flăcările au distrus: o saltea, un pat, parchetul din lemn și tencuila de pe pereți. Valoarea pagubelor a fost apreciată la suma de 3000 de lei.

Bucătărie, în flăcări, din cauza unui scurtcircuit electric

Un alt incendiu, pentru stingerea căruia au intervenit pompierii teleormăneni, s-a produs tot joi, în jurul orelor 20:30. Flăcările au izbucnit în bucătăria unei locuințe din localitatea Brânceni, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit la instalația electrică.

La fața locului au intervenit două echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului de Pompieri Alexandria, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. Salvatorii au constatat că focul se manifesta la o bucătărie de vară, ce se afla în prelungirea casei de locuit, existând riscul extiderii flăcărilor, la aceasta.

Pompierii au reușit să localizeze focul în stadiul în care a fost găsit, stingerea în totalitate a acestuia realizându-se după aproape o oră de intervenție.

Au ars ori au fost degradate de flăcări și fum bucătăria de vară, reprezentând sageacul și astereala din lemn a acoperișului pe o suprafață de cca. 12 mp, o mașină de spălat, mobilă, un aparat de gătit, cca. 10 mp de parchet și 2 geamuri termopan.

Valoarea bunurilor slavate, reprezentând casa de locuit, a fost apreciată la suma de 50000 de lei, iar cea a pagubelor la aproape 4000 de lei.

La această intervenție nu s-au înregistrat victime.

M. MEILĂ