Incendiu de amploare, declanșat de o țigară nestinsă

O intervenție dificilă, de aproximativ trei ore, au avut pompierii teleormăneni, sâmbătă, 21 octombrie 2017, în localitatea Măldăeni. Militarii au fost alertați, la ora 16:26, de producerea unui incendiu declanșat la locuința lui Ion I., flăcările manifestându-se și la depozitul de furaje aflat în gospodăria bărbatului.

La fața locului s-au deplasat pompierii millitari cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă și un echipaj SMURD.

De aproximativ trei ore au avut nevoie pompierii pentru a stinge focul, misiunea fiind îngreunată de cantitatea mare de materiale combustibile și de fumul dens degajat prin arderea acestora.

Flăcările au distrus acoperișul locuinței, realizat din astereală din lemn învelită cu tablă, pe o suprafață de aproximativ 180 mp, tavanul din lemn al unei camere de locuit pe aproape 12 mp, un televizor, 4 ferestre și 2 uși din termopan, cca. 500 de baloți de ovăz, 2 t de grâu, 8 t de lemne de foc și 1,5 t de tulpini de porumb.

Valoarea pagubelor a fost apreciată la suma de 100000 de lei, iar cea a bunurilor salvate, reprezentând restul casei de locuit, anexele și mai multe materiale de uz gospodăresc la suma de 200000 de lei.

Paramedicii SMURD au acordat primul ajutor unei femei, Voica I., de 67 de ani, care acuza dureri de cap. Aceasta a fost transportată la Spitalul Municipal Roșiorii de Vede pentru investigații medicale amănunțite și acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

Din primele cercetări efectuate la fața locului pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu a reieșit că focul a izbucnit de la o țigară nestinsă, aruncată la întâmplare în apropierea baloților de ovăz care erau depozitați lângă casa de locuit.

M. MEILĂ