Incendiu, cauzat de coșul de fum deteriorat

Proprietara a ajuns la spital, în urma unui atac de panică

O femeie din localitatea Ștorobăneasa a ajuns la spital, duminică dimineață, în urma unui atac de panică suferit atunci când și-a văzut casa cuprinsă de flăcări. Femeia, soția proprietarului casei unde a izbucnit incendiul, a primit primele îngrijiri de la echipajul de paramedici SMURD aflat la fața locului, după care a fost transportată la spital.

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Videle au fost anunțați despre incendiul care a cuprins acoperișul casei din localitatea Ștorobăneasa, duminică dimineață, la ora 04:58. În cel mai scurt timp, pompierii militari s-au deplasat la locul evenimentului, cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD.

La sosirea echipajelor, focul se manifesta la acoperișul casei de locuit, pe o suprafață de cca. 50 mp, existând riscul propagării acestuia la întregul imobil.

Prin intervenția lor, de aproximativ două ore, pompierii au reușit să evite extinderea focului la bunurile din apropiere.

Au ars ori au fost deteriorate, bunuri de aproximativ 10000 de lei, reprezentând acoperișul locuinței pe cca. 50 mp, 4 anvelope auto, 10 saci cu materiale textile și tavanul unei camere de locuit.

Valoarea bunurilor salvate, constând în restul casei de locuit și materialele din imediata apropiere, a fost apreciată la suma de 60000 de lei.

Din primele cercetări efectuate la fața locului pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu a reieșit că evenimentul s-a produs din cauza unui coș de fum deteriorat care a permis scânteilor să ajungă pe materialele combustibile din apropiere.

M. MEILĂ