Incendii din cauza improvizațiilor și amplasarea materialelor textile pe sobă

În weekend efectivele I.S.U. „A.D. Ghica” al județului Teleorman au intervenit pentru stingerea a trei incendii, dintre care două izbucnite în gospodăriile cetățenești și unul de vegetație uscată, la 67 cazuri SMURD, la o intervenție în sprijinul echipajelor medicale ale SAJ Teleorman pentru preluarea unei persoane cu probleme de sănătate și la o misiune de recunoaștere și informare preventivă, în zonele comerciale cu aglomerări de persoane.

Amplasarea materialelor textile pe sobă- Cauza probabilă a incendiului izbucnit la locuința unei persoane din comuna Traian, în ziua de vineri, în jurul orei 12.30. Pompierii militari din cadrul Detașamentului Turnu Măgurele, s-au deplasat cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD la focul, care se manifesta în interiorul unei camere de locuit, la materialele textile și elementele de mobilier, cu pericol de propagare la întreaga construcție, a fost localizat și lichidat în limitele găsite, în aproximativ o oră. Din fericire, la acest eveniment nu s-au înregistrat victime.

Sâmbătă, în jurul orei 16.10, pompierii militari teleormăneni au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit de la un mijloc de încălzire improvizat, la o anexă gospodărească din localitatea Blejești. Au ars garajul pe o suprafață de circa 100 mp și o magazie cu materiale plastice și lemnoase pe o suprafață de aproximativ 30 mp. Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit că evenimentul s-a produs din cauza unui mijloc de încălzire improvizat sau necurățat.

În perioada menționată, inspectorii de prevenire au efectuat patru controale de specialitate în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor în localitățile Slobozia Mândra și Alexandria. În urma acestor verificări, au constatat și o serie de nereguli, motiv pentru care au aplicat 18 sancțiuni contravenționale.

Mircea OLTEANU

Despre autor