Înapoi la starea de urgentă?

Omenirea nu are noroc nici în acest mileniu, în cel trecut am avut două războaie mondiale, iar în acesta coronavirusul. Ce va urma nu se știe, dar ce poate fi mai rău?

Înapoi la starea de urgență? Nelu Tătaru a spus-o clar: Nu mai e nici un dubiu. Românii abia așteptau data de 1 iulie pentru noi măsuri de relaxare, numai că acest lucru nu le-a făcut bine, fiindcă în urma creșterilor de îmbolnăviri cu coronavirus, membri Guvernului se gândesc la întoarcerea la starea de urgență. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a dat detalii despre măsurile de urgență pe care este pregătit să le ia Guvernul în cazul în care se ajunge la o creștere exagerată a cazurilor de covid în anumite zone. ”Acolo unde vom vedea că se trece la o creștere comunitară accentuată, unde vedem că apar noi focare, unde anchetele epidemiologice ne sesizează creșterea exagerată, pot veni și restricții de izolare, de carantinare”, a spus Nelu Tătaru.

Spre deosebire de ministrul Sănătății Nelu Tătaru, care ar fi de accord cu starea de urgență în cazuri maxime, senatorul Eugen Pârvulescu, președintele Organizației Județene Teleorman a Partidului Național Liberal, sugerează că deocamdată este nevoie să fie păstrată starea de alertă.

Starea de urgență guvernamentală este o declarație guvernamentală care poate modifica funcționarea normală a anumitor instituții legislative, executive sau judecătorești Asemenea declarații au loc de obicei în timpul pandemiilor, dezastrelor naturale, după o declarație de război, sau în perioada de revolte polulare. Astfel de declarații îi avertizează pe cetățeni să își schimbe comportamentul normal și ordonează agențiilor Guvernului să pună în aplicare de urgență. Justițium este echivalentul său în dreptul roman.

IOAN DUMITRESCU