În vreme de criză, magazinele alimentare au devenit atracţia hoţilor

Hoţii şi-au “lărgit” aria de “activitate”. Aproape nu este zi să nu se înregistreze câte un furt sau o tentativă de furt în supermarketurile şi magazinele alimentare din judeţ. În ultima vreme, tot mai multe persoane sunt prinse de personalul de pază sau de poliţişti că fură din supermarketuri, magazine alimentare sau de bunuri de larg consum. În această situaţie au fost prinse şi două femei.
“Poliţiştii din Turnu Măgurele au fost sesizaţi de reprezentanţii unui supermarket din localitate, cu privire la sustragerea mai multor bunuri din incinta acestuia, de către două persoane.
Cele două persoane suspecte, o femeie de 40 ani şi o minoră de 10 ani, din Turnu Măgurele, au fost surprinse în flagrant de personalul de pază al magazinului.
În urm cercetărilor s-a stabilit că acestea au sustras produse alimentare, cu un prejudiciu de 150 lei”, se arată într-o informare a IPJ Teleorman.
Pe numele celor două persoane au fost întocmite dosare penale pentru furt calificat. Trebuie spus faptul că doar unele din aceste furturi sunt reclamate la poliţie, majoritatea magazinelor bagă paguba în preţul produselor ce rămân la raft.
Cea mai întâlnită şi, în acelaşi timp, mai greu de probat, este cea a consumului de alimente în interior.
Deoarece valoarea alimentelor consumate în interior este mică, se preferă apelurile repetate la instalaţia de sonorizare sau plantarea unor afişe prin care clienţii sunt rugaţi să nu mănânce în interior.
Alte două metode de furt practicate de clienţi sunt legate strict de etichetele produselor. Unii dintre ei rup efectiv etichetele, în speranţa că au eliminat elementele de siguranţă, alţii sunt ceva mai creativi şi schimbă etichetele. Aleg un produs din aceeaşi gamă, dar ieftin, şi lipesc eticheta acestuia pe un produs scump.
Mai trebuie amintit faptul că marile magazine nu sunt furate doar de către clienţi, ci şi de către propriii angajaţi. Majoritatea marilor magazine concediază câte o persoană la 2-3 luni pentru că este prinsă că a furat de la locul de muncă.

C.D.