În Teleorman, se reiau controalele în piețele de legume și fructe!

Inspectorii din cadrul Direcțiilor agricole județene din întreaga țară vor relua în zilele următoare acțiunea de control în piețele de legume și fructe, scopul fiind acela de a preveni specula cu astfel de produse, de a afla toate datele privind provenința acestora și a informa populația cu privire la proveniența si calitatea legumelor si fructelor în special. Astfel, vor fi verificate toate piețele agroalimentare și en gross din București și din orașele din toate județele, acţiunea urnând să aibă un caracter permanent.

Obiectivele controalelor vizează indicarea corectă a provenienței tuturor cantităților de legume și fructe expuse la comercializare, prin afișarea localității de producție din Romania sau a țării de proveniență pentru produsele din import, identificarea și sancționarea tuturor substituirilor de origine a tomatelor, castraveților, ardeilor, vinetelor, fructelor etc, respectarea legalității în ceea ce privește deținerea atestatelor de către comercianți, precum și a modului de eliberare a acestora de către primării.

În același timp, echipele de control vor verifica modul în care administrațiile piețelor respectă legea referitoare la existența unor spaţii delimitate și marcate distinct, de minim 40% pentru producătorii agricoli autohtoni, persoane fizice în toate piețele agroalimentare.

Nu în ultimul rând, inspectorii și polițiștii care îi vor însoți la control vor proceda la informarea corectă a tuturor consumatorilor privind originea și caracteristicile produselor pe care aceștia le achiziționează.

George ZAVERA