În Teleorman, doar 23 la sută dintre şomeri primesc indemnizaţie de la stat!

Conform datelor oficiale provenite de la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în luna decembrie 2012 în Teleorman erau înregistraţi nu mai puţin de 16.839 şomeri, înscriindu-ne astfel pe primele locuri din ţară în ceea ce priveşte numărul mare de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Practic, Teleormanul se află pe locul patru între judeţele cu cel mai mare număr de şomeri, pe primele trei locuri aflându-se judeţele Dolj, Galaţi şi Prahova. Trei dintre judeţele puternic industrializate, Teleormanul deosebindu-se de acestea prin faptul că este unul dintre cele mai sărace judeţe ale ţării.
Din păcate, din totalul de 16.839 de şomeri înregistraţi la AJOFM , doar 3.896 de persoane sunt beneficiare ale ajutorului de şomaj, procentul celor rămaşi fără serviciu, în urma disponibilizărilor ce au avut loc în anii anteriori, care sunt sprijiniţi de către stat pentru a-şi duce viaţa de la o lună la alta fiind de 23 la sută. Dintre şomerii înregistraţi, şi care, evident, se află în căutarea unui loc de muncă, 12.943 nu primesc nici-un sprijin financiar.
Cei mai puţini şomeri sunt înregistraţi în judeţe precum Bistriţa Năsăud, cu 6.666 şomeri, din care 4.500 sunt indemnizaţi;Timiş, cu 6696 şomeri, indemnizaţie primind 4.926 persoane; Botoşani – 6967 (3.371 indemnizaţi) ; Tulcea – 5.309 (2530) ; Giurgiu – 5.619 (1852) etc.
Pe un loc apropiat de cel ocupat de Teleorman se află şi Vasluiul, despre care se spune că realmente este cel mai sărac judeţ din ţară. Din cei 16.114 şomeri înregistraţi în luna decembrie în acest judeţ, s-au aflat în plata ajutorului de şomaj 5.059 de persoane.
Evident, în întreaga ţară rata reală a şomajului este mult mare decât cea aflată în scriptele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, analiştii de pe piaţa muncii din România spunând că peste două milioane de oameni nu au nici un venit.

Ioana NEDELCU