În luptă cu evaziunea şi contrabanda cu ţigări

Încă doi contrabandişti de ţigări au căzut în plasa ofiţerilor de la Serviciul de Investigare a Fraudelor. Se pare că cei care fac contrabandă cu ţigări provenite din Bulgaria nu învaţă nimic din păţaniile colegilor de „breaslă”, iar câştigurile rapide îi fac să continue această “meserie”.
Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor au început urmărirea penală pe numele a două persoane, cercetate sub aspectul comiterii infracţiunilor de evaziune fiscală, deţinerea în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, cu marcaj necorespunzător, peste limita de 10.000 ţigarete şi contrabandă.
S. Petrică de 44 ani din Bucureşti şi I. Marius de 30 ani din comuna Săceni, Teleorman sunt cercetaţi după ce, cu ocazia a patru percheziţii domiciliare efectuate în Bucureşti şi comuna Săceni, au fost identificate 11.000 ţigarete aflate în pachete marcate necorespunzator, cu timbru fiscal din Republica Moldova.
Ţigaretele au fost ridicate în vederea cercetărilor, odată cu suma de 1300 lei, provenită din comercializarea de astfel de ţigări.
Din probele administrate în cadrul dosarului penal a rezultat achiziţia şi comercializarea cantităţii totale de 33.000 ţigarete nemarcate fiscal/ marcate necorespunzător.
Cei doi suspecţi sunt cercetaţi în stare de libertate.

C.D.