În dosarul diplomelor false obținute la Alexandria, judecătorii au stabilit un nou termen, 12 martie 2018

La finele anului trecut a revenit în actualitate binecunoscutul dosar al diplomelor de licență false, după cum susțin procurorii, diplome obținute de un număr foarte mare de persoane de la Universitățile “Alexandru Ghica” și ”Europa Ecor”, din Alexandria. După mai mulți ani de cercetări, în care au fost audiate sute de absolvenţi ai Universităților “Alexandru Ghica” și ”Europa Ecor”, care le-au emis diplome false, ofiţerii din cadrul Departamentului pentru Combaterea Infracţiunilor Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române au finalizat dosarul.

Pe baza probelor strânse, procurorii au întocmit rechizitoriul și au cerut punerea acestuia pe rolul instanțelor de judecată. Primul termen de judecată al cauzei, la Tribunalul Teleorman, a fost stabilit pentru vineri, 19 ianuarie 2018. Procurorii, conform unor surse judiciare, solicită desfiinţarea unor înscrisuri, respectiv a documentelor depuse la dosarul de înscriere la Facultate care nu avut corespondent în realitate și, implicit, anularea diplomelor false. În acest caz, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman cer anularea a câteva sute de diplome de licență false, foi matricole și certificate de competență lingvistică emise de către cele două Universități. Conform celor care au acces la dosar, printre cei care se bucură de avantajele diplomelor de licenţă, fără să frecventeze cursurile în totalitate, se numără foşti parlamentari, poliţişti, primari şi funcţionari din instituţiile judeţene sau locale.

Dosarul cauzei este unul deosebit de voluminos, fiind vorba de aproximativ 500 de absolvenți pentru care se solicită desființarea unor înscrisuri și implicit anularea diplomelor. Complexitatea dosarului, dar și faptul că nu s-a reușit citarea tuturor părților a făcut ca judecătorii să amâne cauza, noul termen de judecată fiind data de 2 martie 2018.

George ZAVERA