În căutarea infractorilor

Razie de amploare pe raza municipiului Alexandria. Oamenii legii, poliţişti, jandarmi şi reprezentanţi ai societăţii de furnizare a energiei electrice au luat la “scormonit” toate barurile, casele de pariuri şi unele locuinţe în căutarea unor persoane certate cu legea.
Munca acestora n-a fost în zadar. Într-o singură zi aceştia au descoperit 40 de infracţiuni de furt de energie electrică, 19 abateri de la respectarea normelor de convieţuire socială, iar 53 de persoane au ajuns la sediul poliţiei pentru verificări.
“În ziua de 22 octombrie, poliţiştii din Alexandria au organizat şi desfăşurat o razie, în reşedinţa judeţului, dar şi în comuna Poroschia, pentru a căuta şi identifica persoane care se sustrag cercetărilor în diferite cauze penale, bunuri provenite din infracţiuni, în scopul prevenirii şi combaterii faptelor antisociale.
Cu acest prilej au fost constatate 40 de infracţiuni de furt de energie electrică, fiind întocmite dosare penale pe numele celor care şi-au racordat ilegal locuinţele la reţeaua de distribuţie a energiei electrice.
Dosarele cu actele de constatare vor fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Teleorman pentru continuarea cercetărilor. Cei în cauză riscă până la cinci ani închisoare.
De asemenea, au fost aplicate 19 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor de convieţuire socială.
53 de persoane au fost conduse la sediul poliţiei, pentru verificări”, se arată într-o informare a poliţiei judeţene.
Trebuie precizat faptul că la acţiune au participat 88 de poliţişti şi jandarmi, precum şi reprezentanţi ai societăţii de furnizare a energiei electrice.

C.D.