În 72 de ore polițiștii teleormăneni au aplicat 331 de sancțiuni în valoare de peste 137 000 de lei

În perioada 12 – 14 ianuarie a.c., polițiștii teleormăneni au intervenit la peste 230 de evenimente, dintre care nu mai puțin de 211 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență – 112.

La nivelul județului polițiștii au acționat preventiv – reactiv, în filtre rutiere, în scopul descurajării și combaterii consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan, precum și pentru prevenirea infracțiunilor comise cu violență, depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor urmărite în temeiul legii.

Cu privire la faptele de violență în familie, polițiștii au întocmit un dosar penal în cazul unui conflict produs în localitatea Peretu și au constatat încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție, la Videle.

În perioada menționată, la nivelul județului au fost înregistrate trei accidente rutiere în urma cărora șase persoane au necesitat îngrijiri medicale, fiind ușor rănite și au fost constatate cinci infracțiuni – conducere fără permis (Piatra, Alexandria) și conducere sub influența alcoolului (Alexandria, Ștorobăneasa, Roșiori de Vede) .

În ceea ce privește sancțiunile contravenționale, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat nu mai puțin de 331 de sancțiuni, valoarea acestora depășind 137.000 de lei, totodată fiind reținute 29 de permise de conducere și retrase nouă certificate de înmatriculare pentru diverse abateri de la normele privind circulația rutieră.

În ziua de 13 ianuarie a.c., în jurul orei 18:30, polițiștii au oprit pentru control în trafic, un autoturism condus pe DJ 506, în localitatea Ștorobăneasa, de către un bărbat în vârstă de 30 de ani, domiciliat în localitate, care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate spitalicească în vederea recoltării de mostre biologice de sânge necesare stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sub suprevegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alexandria.

În ziua de 14.01.2024, în jurul orei 16:00,pe pe strada Dunării din Municipiului Alexandria s-a produs un accident rutier soldat cu victime omenești,.

In urma cercetărilor s-a stabilit că un bărbat în vârstă de 46 de ani, din Alexandria, în timp ce conducea un autoturism pe strada Dunării, nu ar fi păstrat o distanță suficientă față de autoturismul din fața sa, condus de către un bărbat de 35 de ani, din aceeași localitate, intrând în coliziune cu acesta.

În urma impactului a rezultat rănirea a două pasagere din cel de-al doilea vehicul, o minoră de 10 ani și o femeie în vârstă de 30 de ani, ambele din comuna Orbeasca.

Rezultatul testării cu aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul primului conducător auto, bărbatul fiind condus la spital în vederea recoltării de mostre biologice de sânge necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de de vătămare corporală din culpă și conducere sub influența alcoolului, cercetările fiind continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alexandria.

Mircea OLTEANU