”Împreună susținem educația” * Activitate derulată la Școala Gimnazială Ștefan cel Mare din Alexandria, de Ziua Internațională a Educației

Cu ocazia Zilei Internaționale a Educației, marcată în fiecare an în ziua de 5 octombrie, în toate școlile din județul Teleorman au fost organizate diferite activități specifice. La Școala Gimnazială Ștefan cel Mare din Alexandria, sub genericul ”Împreună susținem educația”, profesorul Cristina Dobrică a coordonat o activitate dedicată Zilei Internaționale a Educației, organizată de Consiliul Școlar al Elevilor din unitatea de învățământ.

La evenimentul desfășurat în biblioteca unității de învățământ, cu începere de la 12:00, au participat elevi ai școlii gazdă, cadre didactice, dar și părinți.

Programul activității a cuprins un moment introductiv, prezentat de Andreea Lungu, președinte al Consiliului Școlar al Elevilor, dar și momente de cântec, dans, teatru și pictură.

Despre importanța educației în viața copilului, despre felul în care se formează copilul care primește o educație corespunzătoare acasă și la școală, a vorbit, într-un eseu frumos conturat, Toader Denisa, elevă în clasa a VII-a.

În deschiderea programului artistic pregătit de elevi sub coordonarea cadrelor didactice, au cântat elevi ai claselor a V-a B și a VIII-a C, îndrumați de profesorul Paula Dobrin.

Programul artistic a continuat cu momentul ”O imagine face cât 1000 de cuvinte”, care a aparținut profesoarei Purcărea Cristina, urmat de scurte piese de teatru, interpretate sub genericul ”Vorbe de tâlc”. Programul artistic s-a încheiat cu un dans indian, susținut de eleve din clasa a VIII-a A și a VIII-a B, îndrumate de profesorul Luminiția Erimia.

În închiderea activității a avut loc o dezbatere pe tema Legii manualului școlar, la care au participat conducerea școlii, cadre didactice, părinți și elevi.

M. MEILĂ