Îmi iei permisul, îţi tai curentul

Supărat că un poliţist teleormănean i-a întocmit dosar penal, după ce l-a depistat în trafic la volanul unui autoturism, sub influenţa băuturilor alcoolice, un alexăndrean, M. Constantin, angajat al unei societăţi comerciale de prestări servicii în domeniul energiei electrice, a ticluit un plan de răzbunare profitând de calitatea de angajat al societăţii respective.
Totul a început la puţin timp după miezul nopţii, pe 29/30 ianuarie 2013, când M. Constantin, de 39 ani, din Alexandria a fost depistat de poliţiştii din localitate, la volanul unei autoutilitare, pe care o conducea în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, cu o alcoolemie de 0,84 mg/l în aerul expirat.
Suspectul a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge, iar în cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul de către o persoană având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.
După cum reiese din comunicatul transmis presei de I.P.J. Teleorman, bărbatul a avut o atitudine ostilă, manifestându-se violent faţă de poliţist, încă din momentul constatării infracţiunii şi al întocmirii actelor procedurale. Astfel, poliţistul a întocmit pe lângă dosarul penal pentru conducere sub influenţa alcoolului şi un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de ultraj.
Se pare că noaptea n-a fost un sfetnic bun pentru bărbatul care s-a trezit cu planul răzbunării în cap. Şi l-a pus în aplicare. Doar că răzbunarea asupra agentului s-a făcut indirect, după cum veţi constata în cele ce urmează.
În dimineaţa următoare suspectul, însoţit de alte două persoane, s-a deplasat la locuinţa părinţilor poliţistului care l-a sancţionat. S-a prezentat în calitatea de angajat al societăţii de prestări servicii în domeniul energiei electrice şi a înlocuit contorul electric al locuinţei. Numai că nu s-a mulţumit doar cu aceasta şi a întrerupt alimentarea cu energie electrică a gospodăriei respective.
Fără a întocmi documente justificative pentru înlocuirea contorului electric, suspectul i-a spus, cu tupeu, proprietarului imobilului, că i-a întrerupt energia electrică pe motiv că fiul său i-a ridicat permisul de conducere.
În urma acestui abuz, individul s-a mai ales cu un dosar penal, deoarece tatăl agentului a depus o plângere penală în acest sens, urmând ca aceasta să fie soluţionată prin Parchet.

M. MEILĂ