IJJ Teleorman: Efective mărite pentru liniștea cetățenilor

În cadrul conferinței de presă, colonelul Remus Mihăilescu, prim adjunct al inspectorului șef al IJJ Teleorman, a adus la cunoștință faptul că pentru toată perioada sărbătorilor de iarnă s-au intensificat măsurile și s-au mărit efectivele. Toate acestea asigură un climat de ordine și siguranță publică și fac operativă soluționarea sesizărilor din partea cetățenilor.

Deoarece în această perioadă a anului au loc diverse activități în spațiul public, prin desfășurarea evenimentelor cultural-artistice, târgurilor, datinilor și obiceiurilor populare și manifestărilor religioase specifice Crăciunului și Anului Nou, la care participă numeroase persoane, jandarmii teleormăneni vor fi prezenți în stradă, alături de cetățeni, ziua și noaptea, asigurând ordinea și siguranța acestora.

Jandarmii se vor afla în zona lăcașelor de cult, la manifestările cultural-artistice, în piețe, târguri, combătând orice faptă antisocială.

Numărul acțiunilor de ordine publică este mai mare în locurile aglomerate, pentru a preveni și descuraja comiterea faptelor antisociale.

Jandarmii vor participa la acțiunile de prevenire și combatere a actelor de contrabandă și evaziune fiscală și a delictelor silvice.

Vor intensifica controalele în piețe, pentru a combate tăierea și comercializarea ilegală a brazilor și vor organiza și executa acțiuni pentru prevenirea stărilor conflictuale în baruri, discoteci, locuri de cazare, târguri și piețe.

Jandarmii teleormăneni vor participa la acțiuni comune organizate de I.P.J. Teleorman și vor verifica modul de respectare a prevederilor legale privind comercializarea și utilizarea articolelor care au la bază produse pirotehnice de către persoanele fizice și juridice.

Pentru situația în care vor avea loc manifestări neprielnice ale vremii (ninsori abundente, viscol), s-au adoptat măsuri de creștere a capacității operaționale, jandarmii fiind pregătiți să participe la acțiunile de limitare a efectelor unor situații de urgență, datorate fenomenelor meteorologice deosebite (căderi masive de zăpadă, inundații) și vor fi sprijinite structurile I.S.U.J. Teleorman în desfășurarea acțiunilor de verificare a normelor pentru prevenirea și stingerea incendiilor.

Cornelia RĂDULESCU