Ieri au fost marcate Ziua Culturii Naţionale şi naşterea poetului Mihai Eminescu

La împlinirea a 163 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu, la Centrul Judeţean de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale Teleorman (CJCPCT) s-a desfăşurat un eveniment cu ocazia Zilei Culturii Naţionale. Cu acest prilej au fost înmânate premii persoanelor care promovează valorile culturale teleormănene. Premiile au fost înmânate de Stuparu Timotei care a ţinut să precizeze că este ultima activitate la care participă în calitate de director al CJCPCT, funcţie pe care nu o va mai ocupa ca urmare a faptului că a fost ales deputat la alegerile parlamentare de anul trecut.
Premiile au constat în diplome şi trofee care au fost înmânate câştigătorilor: Ion Costache şi Mihai Dinita pentru promovarea meştesugurilor tradiţionale (instrumente muzicale tradiţionale), Stan Cristea pentru promovarea valorilor culturale teleormănene, Florin Burtan pentru poezie şi promovarea creaţiei populare, Grupul “Arhaic” pentru promovarea muzicii folk,membrii ai Quartetului “VIVACE” Ioana Budica,Dorina Denisa Vâlcea, Cornel Oprea, Marius Manea pentru promovarea muzicii clasice, Costel Lupu pentru promovarea artelor plastice, Nicoleta Mitroi pentru promovarea meştesugurilor tradiţionale-ceramică, Teodor Saceanu pentru promovarea culturii prin colecţii personale, Livia Vasilică pentru promovarea portului şi dansului popular şi nu în ultimul rând primarului Victor Drăguşin pentru susţinerea şi promovarea evenimentelor culturale.
Toţi premianţii au ţinut să mulţumească conducerii CJCPCT şi şi-au exprimat dorinţa ca acest eveniment să devină o tradiţie. Unii dintre ei au spus câteva cuvinte despre poetul nepereche al României subliniind că “despre Mihai Eminescu se poate vorbi mult, se poate vorbi frumos, se poate vorbi aplicat, el rămânând poetul nostru de suflet”.

A. FULGU