I.S.U. „A.D. Ghica” Teleorman: Controale, sancțiuni, prevenire și salvare

În ultimele 24 de ore, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A. D. Ghica” al județului Teleorman au efectuat cinci controale pe linia apărării împotriva incendiilor, la unitățile sanitare, unitățile de cult și operatorii economici din domeniul alimentației publice, de pe raza localităților Alexandria și Balaci. În urma verificărilor, au fost aplicate următoarele sancțiuni contravenționale: 12 avertismente și două amenzi în cuantum de 52500 de lei.

Cea mai mare sancțiune, în cuantum de 50000 de lei, a fost aplicată unei unități sanitare private din municipiul Alexandria, care funcționa fără obținerea autorizației de securitate la incendiu. Cu suma de 2500 de lei a fost sancționat un operator economic din domeniul alimentației publice care nu a dispus măsurile necesare verificării mijloacelor de primă intervenție, conform reglementărilor și normelor tehnice ale acestora.

Pe timpul controalelor au fost avute în vedere măsurile privind prevenirea și stingerea incendiilor, constând în dotarea cu stingătoare a clădirilor, menținerea liberă a căilor de evacuare, exploatarea în condiții de siguranță a instalațiilor electrice, funcționarea la parametrii optimi a hidranților exteriori și interiori, accesul autospecialelor de stingere în zona clădirilor unde își desfășoară activitatea fiecare operator economic și funcționarea sistemelor de detectare, semnalizare și avertizare a incendiilor. Totodată, pe timpul acțiunilor preventive au fost instruite persoanele responsabile în domeniul P.S.I., atât asupra modalităților de coordonare a evacuării în cazul producerii unor situații de urgență, dar și asupra utilizării mijloacelor de primă intervenție.

În aceeași perioada de timp, efectivele I.S.U. „A.D. Ghica” Teleorman au intervenit pentru stingerea unui incendiu de locuință în localitatea Suhaia, la un accident rutier produs pe raza municipiului Alexandria, în urma căruia a rezultat o victimă și la 27 de misiuni SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.

Mircea OLTEANU