I-au furat albinele

Trei tineri cu vârste cuprinse între 16 și 29 de ani s-au gândit să dea ”lovitura vieții lor”. Polițiștii postului de poliție Drăgănești de Vede au fost sesizați de către un localnic cu privire la faptul că în perioada 01-04 fbruarie persoane necunoscute au pătruns în curtea locuinței sale și i-au sustras 4 stupi, cauzându-i un prejudiciu în valoare de 2000 lei. În urma efectuării de verificări și investigații pe raza comunei au fost identificați autorii în persoana a trei tineri cu vârste cuprinse între 16 și 29 de ani, toți din comuna Drăgănești de Vede. Prejudiciul a fost recuperat și predat părții vătămate. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de furt calificat, urmând a se propune soluție prin Parchet.

Nereguli în traficul rutier

Prins conducând un autoturism având autorizația de circulație pentru numere provizorii expirată din data de 19 noiembrie 2014. Polițiștii din municipiul Alexandria au depistat un tânăr în vârstă de 21 de ani din comuna Vitănești, în timp ce conducea un autoturism pe Șoseaua Turnu Măgurele din localitate, autoturism care nu era înmatriculat în circulație. În cauză a fost întocmit dosar penal, urmând a se propune soluție prin Parchet.

Și polițiștii din Vitănești au depistat pe DJ 506 A, pe raza satului Răsmirești un bărbat în vârstă de 39 de ani din comuna Răsmirești, în timp ce conducea un autoturism cu toate că nu deține permis de conducere, autoturismul fiindu-i încredințat de un bărbat în vârstă de 36 ani din comuna Godeni, județul Argeș, chiar dacă știa că nu deține permis de conducere. În cauză a fost întocmit dosar penal împotriva bărbatului care conducea autoturismul pentru săvârșirea infracțiunilor de ”Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, iar pe numele proprietarului mașinii a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”Încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care nu posedă permis de conducere”, urmând a se propune soluție prin Parchet.

În ziua de 18 februarie polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman au depistat un bărbat în vârstă de 35 ani din comuna Gratia, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei, cu toate că se afla sub influența băuturilor alcoolice, rezultatul în urma testării cu aparatul etilotest indicând o valoare de 0,50mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal, urmând a se propune soluție prin Parchet.

În ultimele 48 de ore, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman au acționat pe linia prevenirii și combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere, fiind aplicate 70 de sancțiuni contravenționale în valoare de 40760 lei.

De asemenea, au fost reținute 10 permise de conducere și retrase 3 certificate de înmatriculare.

Accidente din Teleorman

Polițiștii din Turnu Măgurele s-au sesizat cu privire la faptul că un bărbat în vârstă de 54 ani din Turnu Măgurele a provocat un accident rutier. În timp ce conducea un autoturism pe str. Christian Tell din Turnu Măgurele, având permisul de conducere anulat, bărbatul a intrat în coliziune cu un autoturism care circula regulamentar pe str. Christian Tell, în direcția de mers către str. Viitorului, autoturism care era condus de un tânăr în vârstă de 21 ani din Turnu Măgurele, rezultând avarierea ambelor autoturisme.

În momentul în care conducătorului auto care a provocat accidentul i s-a cerut să se legitimize, acesta a dat o identitate falsă, fără a înmâna și documente în acest sens. Totodată, acesta a refuzat testarea cu aparatul etilotest, fiind condus la spital unde și aici a a refuzat să-i fie prelevate mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice și falsul privind identitatea, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluție prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Turnu Măgurele.

Și tot poliștii din Turnu Măgurele au fost sesizați cu privire la faptul că pe raza comunei Uda Clocociov avut loc un accident rutier. În timp ce conducea un autoturism, un bărbat în vârstă de 64 de ani din Turnu Măgurele a lovit cu oglinda dreaptă un pieton în vârstă de 88 ani din comuna Uda Clocociov care se deplasa pe marginea parții carosabile, în aceeași direcție de mers cu autoturismul. În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală a pietonului care a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”vătămare corporală din culpă”, urmând a se propune soluție prin Parchet.

Polițiștii din cadrul Secției nr 13 Smârdioasa s-au sesizat din oficiu despre producerea unui accident rutier cu victime în localitatea Smâdioasa. Oamenii legii au constatat că este vorba despre un bărbat în vârstă de 63 ani din municipiul București. Acesta conducea o autoutilitară pe D.N 51 și a acroșat cu oglinda laterală dreapta un bărbat de 62 ani din comuna Smârdioasa care se deplasa în același sens de mers, pe partea carosabilă. În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a pietonului care a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0.00 mg/l în aerul respirat, iar în cazul pietonului rezultatul în urma testării cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0.20 mg/l în aerul respirat.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, urmând a se propune soluție prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Zimnicea.

În luptă cu braconajul piscicol

Polițiștii teleormăneni au desfășurat acțiuni pentru prevenirea si combaterea braconajului piscicol în mediul rural și pentru prevenirea si combaterea delictelor silvice, fiind depistați trei bărbați, toți din comuna Drăgănești Vlașca. Aceștia valorificau pește pe marginea DE 70, pentru care nu dețineau documente de proveniență. În cauză s-a întocmit dosar penal iar peștele a fost confiscat, fiind preluat de către reprezentanții DSVSA Teleorman în vederea denaturării.

Un alt caz a fost întâlnit pe raza municipiului Roșiorii de Vede. Au fost depistate 6 persoane care valorificau în locuri neautorizate material lemnos, față de aceștia luându-se măsura sancționării copntravenționale cu amendă conform Legii nr.171/2010, în valoare totală de 5 000 lei.

C.D.