Habemus preşedinte UNJCPR!

„Francisc de Vrancea” n-a avut contracandidaţi
Legând afacerea noului preşedinte al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România de alegerea noului Papă, Victor Ponta s-a transformat în naş de botez pentru Marian Oprişan, cel care a fost ales fără probleme preşedintele organizaţiei, post rămas vacant după ce lIviu Dragnea a fost ales deputat şi numit viceprim-ministru.
Considerând că termenul de „baroni”, folosit la adresa preşedinţilor de consilii judeţene, ca fiind „incorect şi neîntemeiat”, aceştia având „cea mai mare legitimitate obţinută prin votul direct al cetăţenilor” pe care îi reprezintă, Victor Ponta a încercat printr-o glumă să-l scape cel puţin pe Marian Oprişan de titlul nobiliar.
„De la Bruxelles voi urmări fumul alb care va ieşi după alegerea noului comitet director, al lui Francisc Marian Oprişan al II-lea.”
Ne întrebăm ce apelativ „papal” i-ar fi fost atribuit lui Nicuşor Constantinescu de premierul Ponta, dacă acesta ar fi fost candidatul PSD la preşedinţia UNJCPR. Pentru că e greu de găsit un nume de sfânt care să „rimeze” cu Nicuşor.
Nicuşor Constantinescu a căzut în dizgraţia colegilor social-democraţi pentru că a fluierat în biserică împotriva unor măsuri guvernamentale, iar asta l-a costat. Preşedinţii PSD din consiliile judeţene au fost în marea lor majoritate de partea Executivului şi din cei 23 prezenţi la desemnarea candidaturii pentru UNJCPR, doar 6 au votat pentru Constantinescu, în timp ce pentru Oprişan au votat 16 preşedinţi (el abţinându-se de la vot).
Neavând contracandidaţi din partea reprezentanţilor celorlalte partide politice, Marian Oprişan a fost ales „en fanfare” în funcţia de preşedinte al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România. Sau, după cum titra un post de televiziune, Papă peste preşedinţii de consilii judeţene.

C.O.