Grup infracţional destructurat de mascaţi! * Prejudiciu de aproximativ 40 de milioane de lei

Percheziții într-un dosar cu un prejudiciu uriaș. Procurorii DIICOT şi poliţiştii de la Combaterea Criminalităţii Economice au participat marţi la 14 percheziţii domiciliare şi la sediile unor societăţi comerciale din Bucureşti, Ilfov şi Teleorman.

Misiunea a avut ca scop destructurarea unei grupări infracţionale organizate specializate în evaziune fiscală şi spălare de bani.

Conform anchetatorilor, în cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu 2012, un număr de cinci suspecţi au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat, grup la care ulterior au aderat şi alte persoane, ce a acţionat coordonat până în luna iulie 2014 şi a cărui activitate infracţională a constat în organizarea unor circuite scriptice de tranzacţionare a mărfurilor şi a prestărilor de serviciu în domeniul construcţiilor.

”Circuitul economic a fost creat în mod artificial pentru a ascunde adevărata natură a provenienţei unor mărfuri reprezentând materiale de construcţii, a unor prestări de servicii şi a forţei de muncă aferente acestora, societăţile beneficiare implicate urmărind să îşi creeze avantaje fiscale prin diminuarea TVA deductibilă şi a impozitului pe profit”, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

Pentru recuperarea prejudiciului de 38.209.981 lei cauzat bugetului de stat, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra mai multor imobile, autoturisme şi conturi bancare, până la concurenţa sumei totale a prejudiciului.

La sediul DIICOT – Structura Centrală, au fost aduse, în vederea audierii, un număr de opt persoane.

C. DUMITRACHE