Gabriela Szabo a vizitat Şcoala Gimnazială Peretu

Miercuri, 8 mai 2013, la Şcoala Gimnazială Peretu a venit pentru a promova sportul, campioana naţională, europeană, mondială şi olimpică la atletism, Gabriela Szabo. Sportiva a fost întâmpinată cu emoţii şi bucurie de către elevi, cadre didactice şi autorităţile locale. Tradiţionala pâine cu sare nu a lipsit, din iniţiativa doamnei director Rădoi Magda. Elevii de la clasa pregătitoare împreună cu dl. înv. Bădescu Marin şi dl. Ghizdăvescu Alexandru au întâmpinat-o cu cântece populare.
Din delegaţie au făcut parte dl. Augustin Ioan – Subsecretar de Stat în Ministerul Tineretului şi Sportului, dna. Valeria Gherghe – Inspector Şcolar General (ISJTR), dl. Cioacă Ştefan – Inspector Ed. fizică, dl. Milan Cornel – antrenor scrimă, cu rezultate deosebite naţionale şi internaţionale.
Dl. Ionel Olteanu, Primarul com. Peretu i-a dăruit campioanei cartea: Activităţile sportive din Peretu scrisă de dl. Vînătoru Marian, ca dovadă a interesului comunităţii pereţene pentru sport.
Prezenţa Gabrielei Szabo nu a fost întâmplătoare la Şcoala Gimnazială Peretu, rezultatele obţinute de elevi de-a lungul timpului, prin munca domnilor profesori Milea Fane, Caragea Lucian şi Fişcu Panait Ninel în domeniul sportiv, au reprezentat un punct forte al alegerii unităţii şcolare din Peretu.
Dl. Inspector Cioacă Ştefan a prezentat pe scurt activitatea campioanei în aplauzele elevilor.
Sportiva Gabriela Szabo, a vorbit elevilor despre importanţa practicării sportului pentru sănătatea noastră, a participat sub fluierul prof. de Ed. fizică, Ninel Fişcu, la o mică demonstraţie de antrenament sportiv alături de elevi, în sala de sport, construită la iniţiativa comunităţii locale şi a conducerii şcolii.
Dl. Antrenor Milan Cornel a prezentat importanţa practicării scrimei şi rezultatele deosebite obţinute pe plan internaţional de către sportivele din România.
La finalul vizitei, Gabriela Szabo a mulţumit tuturor pentru frumoasa primire, a acordat autografe şi un scurt interviu Mediasud TV, apoi şi-a luat la revedere de la elevi, profesori şi autorităţi locale, îndemnând pe toţi să practice sportul pentru sănătate.

Prof. Cătălin Ionuţ Florea