Firmele de top din Teleorman au fost premiate

Cele mai prospere firme de afaceri teleormănene au fost premiate în cadrul celei de-a 20-a ediţii a “Topului Firmelor”. Acest eveniment este unul de prestigiu al comunităţii de afaceri din judeţ şi reuneşte, an de an, cei mai merituoşi oameni de afaceri.
La festivitatea de lansare a Catalogului competiţiei şi decernare a diplomelor şi distincţiilor au participat cei mai merituoşi reprezentaţi ai mediului de afaceri din judeţ, cei ce s-au înscris, prin rezultatele firmelor pe care le conduc, în segmentul performant al economiei, cu importante contribuţii la dezvoltarea economico-socială a Teleormanului. Între invitaţi s-au aflat şi preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Gâdea, primarul Alexandriei, Victor Drăguşin, dar şi reprezentanţi ai presei locale.
Cei doi reprezentanţi ai administraţiei publice judeţene şi locale i-au asigurat pe oamenii de afaceri prezenţi la ceremonie de tot sprijinul lor şi le-a cerut mai multă implicare în crearea de noi locuri de muncă.
“Dacă la început această acţiune a fost privită ca o competiţie, ulterior emulaţia creată în rândul patronilor, concretizată prin rezultate economice şi financiare superioare, a dovedit că implicaţiile au devenit mult mai profunde. Astăzi “Topul firmelor” din Teleorman reprezintă un eveniment cu tradiţie pentru economia judeţului.
Vreau să vă asigur că sunt alături de mediul de afaceri teleormănean în limita competenţelor legale şi voi sprijini tot ceea ce înseamnă mediul de afaceri din Teleorman.
Trebuie să vă felicit pentru că dumneavoastră reprezentaţi stâlpul economiei teleormănene”, a spus preşedintele CJ Teleorman, Adrian Gâdea.
La rândul său, edilul-şef al Alexandriei, Victor Drăguşin a găsit şi soluţia pentru ca municipiul pe care îl conduce să aibă rata şomajului aproape de 0: fiecare firmă din Alexandria să angajeze câte 10 persoane.
“Simt, alături de dumneavoastră că putem crea ceva pentru oraşul şi pentru judeţul nostru. Vă felicit pentru că aţi reuşit să rezistaţi pe piaţă în ciuda crizei nebune prin care am trecut.
În lumea politică se tot discută de crearea de locuri de muncă. Nu administraţia crează locurile de muncă. Dumneavoastră puteţi crea locurile de muncă, iar noi avem obligaţia să găsim cadrul legal pentru a vă sprijini. Pentru viitor vă asigur că atât eu, cât şi colegii mei ne vom apleca mai mult asupra problemelor dumneavoastră.
Chiar acum lucrez la un proiect prin care voi încerca să oferim facilităţi celor care angajează. Dacă fiecare firmă, din cele aproape 2000 de firme care funcţionează în Alexandria, angajează câte 10 persoane, oraşul nostru nu va mai avea nici o problemă cu şomajul, iar lucrurile se vor schimba în bine.
Vă doresc venituri cât mai mari pentru a avea ce impozita”, a spus Drăguşin.
Pe baza unei metodologii complexe, perfecţionată cu propunerile venite din partea reprezentanţilor comunităţii de afaceri, cea de-a XX-a ediţie a Topului firmelor a fost realizată ţinând seama de indicatorii economico-financiari din bilanţurile pe anul 2012, pe care agenţi economici le-au depus la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Teleorman.
Nivelul de performanţă a fost determinat prin prelucrarea electronică a datelor, printr-un program complex elaborat la nivelul Camerei de Comerţ şi Industrie a României. Gruparea firmelor s-a realizat ţinând seama de domeniul de activitate, de mărimea acestora, iar indicatorii luaţi în calcul s-au referit la cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficienţa utilizării resurselor umane, eficienţa capitalului angajat.
În urma prelucrării unui număr total de 5.651 de bilanţuri contabile, “calculatorul” a stabilit că îndeplinesc criteriile de admitere în Top un număr de 1.448 firme, din acestea 702 firme fiind evidenţiate în clasamentele finale.
Ca şi în anii trecuţi, pe primele locuri în Topul firmelor s-au situat unităţile economice binecunoscute, între acestea aflându-se şi Interagro SRL, Autocora SRL, Koyo SA, Estagrotech SRL, Tel Drum SA, Eurosiloz SA, Donau Chem SA, Recond Com Impex SRL, Silosud SA, Proinvest SRL, Agroparti SA, Boboc & Co SRL, Agrointer SRL, Eurocar Service Teleorman SRL, Electrotel SA, Elada SRL şi altele.
De asemenea, au fost acordate diplome şi distincţii firmelor care s-au clasat pe primele locuri în “Topul privind Protecţia mediului”, “Topul exportatorilor”, “Trofeul Creativităţii”, “Top excelenţă”, „Trofeul pentru responsabilitate socială” şi „Top 150 cifră de afaceri”.

Claudiu DUMITRACHE