Festivalul Naţional de Muzică Uşoară Românească “Primăvara în Teleorman”

Anul acesta, în perioada 14-16 mai 2013, Consiliul Judeţean Teleorman, Primăria Municipiului Alexandria şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman vor organiza la Alexandria, cea de a 44-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară Românească “Primăvara în Teleorman”.
Festivalul concurs, dotat cu trofeul “Ghiocelul de Aur”, are drept scop promovarea muzicii uşoare româneşti autentice şi totodată afirmarea şi lansarea tinerelor voci.
La concurs pot participa tineri interpreţi, cu vârsta cuprinsă între 15-30 de ani, în schimb, nu au voie să mai participe, câştigătorii trofeului “Ghiocelul de Aur” din ediţiile precedente.
În ceea ce priveşte preselecţia persoanelor înscrise la concurs, aceasta se va desfăşura în ziua de 14 mai la sediul Centrului Judeţean pentru Conserverea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman, din Alexandria, unde fiecare dintre participanţi trebuie să prezinte comisiei de preselecţie două piese de muzică uşoară românească. Iar pentru o şi mai bună evaluare a concurenţilor, aceştia trebuie să mai aibă pregătite şi alte piese.
În cadrul acestui festival sunt admise şi compoziţiile proprii.
Astfel, în urma preselecţiei, juriul, mai precis comisia de preselecţie, va stabili şi numărul participanţilor la concurs, iar ordinea intrării în concurs se va decide prin tragere la sorţi.
Referitor la juriu, acesta va fi format din personalităţi marcante ale muzicii uşoare româneşti, redactori radio şi tv, personalităţi culturale şi ale administraţiei locale.
Concursul se va desfăşura pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Alexandria, în ziua de 15 mai 2013, sub forma unui spectacol cu public. Iar Gala laureaţilor şi festivalul de decernare a premiilor concursului va avea loc în data de 16 mai 2013, pe scena amplasată pe platoul din faţa Casei de Cultură, la fel ca şi anul trecut.
Aşa cum ne-am obişnuit din ediţiile anterioare, atât în seara concursului, cât şi a galei, vor avea loc recitaluri ale unor solişti şi trupe de renume.
În ceea ce priveşte premiile, valoarea brută a acestora este de 7.200 lei, din care cea mai mare sumă (2.500 lei) se va acorda posesorului trofeul “Ghiocelul de Aur”.
Suma de 1.500 lei se va acorda câştigătorului premiului I, premiul II va fi în valoare de 1.200 lei, iar valoarea premiului III s-a stabilit la suma de 1.000 lei.
Câştigătorii premiului de popularitate şi premiului “Şerban Georgescu” vor primi câte 500 lei.
Tot în cadrul acestui festival se va acorda şi Premiul Radio România Actualităţi.
Laureaţii vor mai primi diplome şi pachete, iar ceilalţi concurenţi care nu vor fi premiaţi se vor alege cu diplomele participare.

Mirel MANAFU