Fără permis și băut pe drumurile publice

Inconștiența l-a băgat în spital. Un bărbat în vârstă de 38 de ani a ajuns la spital după ce a provocat un accident rutier. Acesta conducea un moped deși nu avea permis de conducere pentru acesta și se afla și sub influența băuturilor alcoolice. Din cauza lipsei de experiență acesta a pierdut controlul asupra direcției de mers, răsturnându-se pe partea carosabilă.

”În timp ce un bărbat de 38 de ani din comuna Măgura conducea un moped neînregistrat în circulație pe DJ 506, pe raza localității Guruieni, din direcția sat Merișani către comuna Vitănești, deși nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, pe fondul consumului de alcool, a pierdut controlul asupra direcției de mers, răsturnându-se pe partea carosabilă.

În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea persoanei în cauză, aceasta fiind transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale”, spun polițiștii din Teleorman.

Conducătorul mopedului a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul indicând valoarea de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, la spital, i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “vătămare corporală din culpă”, ”conducerea unui vehicul neînregistrat“,“conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere“ și “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului“, urmând a se propune soluție prin Parchet.

Claudiu DUMITRACHE