Facilităţi în Ştrandul din Alexandria pentru persoanele cu dizabilităţi

Consilierii locali din Alexandria au aprobat mai multe facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi privind accesul la Complexul de odihnă şi recreere „Ştrand Vedea”.

Astfel, potrivit noilor reglementări, copilul cu handicap, precum şi persoana legală care îl însoţeşte, beneficiază de gratuitate la biletele de intrare în Complexul de odihnă şi recreere Ştrand Vedea.

De asemenea, adultul cu handical grav sau accentuat, precum şi persoana legală care îl însoţeşte, beneficiază de gratuitate la biletele de intrare în Complexul de odihnă şi recreere Ştrand Vedea.

Tot de gratuitate beneficiază şi adultul cu handicap mediu şi usor beneficiază de 50 la sută reducere la biletele de intrare în Complexul de odihnă şi recreere Ştrand Vedea.

Persoanele cu handicap, prin reprezentanţii legali, sunt obligaţi să depună cerere cu minim 3 zile înainte de data stabilită de a merge la Complexul de odihnă şi recreere Ştrand Vedea. Cererile sunt depuse la secretariatul ADP Alexandria din strada Ion Creangă, zona Modern şi vor fi însoţite de mai multe documente.

În primul rand, pentru copiii cu vârste între 1 – 14 ani – copie după certificatul de naştere, copie după actul care atestă încadrarea în grad de handicap.

Pentru copiii cu vârste între 14 – 18 ani – copie CI al persoanei cu handicap, copie dupa actul care atesta încadrarea în gradul de handicap.

Pentru persoanele adulte cu handicap – copie CI, copie după actul care atestă încadrarea în gradul de handicap.

Reprezentanţii legali sau însoţitorii persoanei cu handicap, vor face dovada cu copie dupa CI şi după documentul legal eliberat de instituţia abilitată din care rezultă această calitate pentru persoana cu handicap pe care o însoţeşte.

C. DUMITRACHE