Expoziția „Dumbrava minunată”:Colecția de copăcei decorativi ai Cristinei Giolfan

Cristina Giolfan, bibliotecar la Biblioteca Județeană „Marin Preda” din Alexandria a adus în fața noastră, cu ocazia zilelor bibliotecii, o colecție de copăcei decorativi de diferite culori, dimensiuni și forme.

Ea ne-a mărturisit că avem în fața ochilor numai o parte a unei bogate colecții, care există datorită faptului că îi plac obiectele decorative miniaturale, considerând că „un hobby este o plăcere și depinde de gustul fiecăruia”.

Tehnica de lucru este împletirea de sârme cu mărgeluțe, paiete, pietre semiprețioase și lut, vopsele aplicate și modelate astfel încât fiecare pomișor este unic în felul său.

Copaceii au și o încărcătură sentimentală pentru Cristina Giolfan, pentru că „au fost lucrați cu dăruire și pasiune, cu migală și imaginație, de fiica mea, Maria”.

Am aflat că numele colecției este simbolic, iar Cristina Giolfan ne-a mai spus: „În momentele grele, când sunt supărată, privesc ca și Lizuca pomișorii strălucitori și gândurile mi se luminează, mă simt mult mai bine și uit de grijile zilnice”.

Colecția „Dumbrava minunată” este o dovadă a faptului că frumosul poate fi dăruit în diferite forme, important este să-l căutăm și să-l apreciem, pentru că ne schimbă viața, având puterea de a dărui liniște și candoare.

Cornelia RĂDULESCU